Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Intrarea liberă! ,,Zilele filmului francez şi german’’ și cei 30 de ani de la căderea comunismului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Intrarea liberă! ,,Zilele filmului francez şi german’’ și cei 30 de ani de la căderea comunismului Share Intrarea liberă! ,,Zilele filmului francez şi german’’ și cei 30 de ani de la căderea comunismului


 

 

Centrul Cultural German Braşov şi Alianta Franceza Brasov vă invită la ,,Zilele filmului francez şi german’’, între 12 şi 14 aprilie,numai la Cinemateca_Patria.

În cadrul ediţiei din acest an, selecţia germană vizează cei 30 de ani de la căderea comunismului, prezentând filme de excepţie.

Selecţia franceză cuprinde filme care au ca temă tehnica modernă, iubirea, prietenia sau educația.

Intrarea este liberă!

Intrarea liberă! ,,Zilele filmului francez şi german’’ și cei 30 de ani de la căderea comunismului

1.Vineri 12 aprilie
17:00 – 19:00 Primaire
Acest film are un premiu și 8 nominalizări la COLCOA – USA (festival anual de film francez de la Hollywood). Florence este o profesoară la școala primară, dedicată elevilor săi. Când îl întâlnește pe micuțul Sacha, va face tot posibilul ca să-l salveze, cu riscul de a-și abandona viața ca mamă, ca femeie și chiar să-și reconsidere vocația.
19:00 – 21:00 Gundermann
Filmul se va focusa pe povestea vieții lui Gerhard Gundermann, un scriitor și cântăreț născut în estul Germaniei. Vedem ce lupte duce între viața sa de miner de cărbune și relațiile nefaste cu poliția secretă din GDR.

 2.Sâmbătă 13 aprilie
18:00 – 20:00 Das schweigende Klassenzimmer sau The Silent Revolution
Regizorul Lars Kraume prezintă o altă poveste adevărată din Germania anilor 1950, printr-o expunere de mari proporții a unei drame istorice. Este o adaptare ingenioasă a cărții scrise de Dietrich Garstka. Filmul îi va face pe tinerii de azi să vadă cu ce au avut de a face tinerii prinși într-o luptă socio-politică fără cusur.
20:00 – 22:00 La Pirogue
Regizorul Moussa Toure vizează povestea unui grup de imigranți din Africa de Vest care încearcă o trece ilegală în bătrânul continent, Europa

3.Duminică 14 aprilie
17:00 – 19:15 La Promesse de l’Aube
Din copilăria sa petrecută-n Polonia, prin adolescența sa, și până la pregătirea dificilă ca pilot în timpul celui cel de-al Doilea Război Mondial, filmul se concentrează pe povestea lui Romain Gary, unul dintre cei mai iubiți scriitori francezi și singurul care a câștigat de două ori Premiul Goncourt.
19:30 – 21:30 Zentralflughafen THF 
Un documentar despre fostul aeroport din Berlin, Tempelhof. Un film despre plecări și sosiri. Mai mult, este vorba despre ceicare vin aici pentru a scăpa din viața lor de zi cu zi și despre refugiații care au venit aici pentru a ajunge în sfârșit undeva…

Ne vedem aici?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută