Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

CONNECT ALL își propune să reducă numărul de persoane în risc de sărăcie și excluziune socială. Vezi programul evenimentului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CONNECT ALL își propune să reducă numărul de persoane în risc de sărăcie și excluziune socială. Vezi programul evenimentului Share CONNECT ALL își propune să reducă numărul de persoane în risc de sărăcie și excluziune socială. Vezi programul evenimentului


CONNECT ALL este un eveniment organizat de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov și Primăria Municipiului Codlea, în perioada 6-7 aprilie. Manifestările, includ meșteșugari, piese de teatru, expoziții, proiecție de filme, concerte și spectacole de dansuri. Acestea se vor derula pe Promenada din Codlea și la Casa de Cultură a Municipiului Codlea, după următorul program:

* 6 Aprilie 

ora 11:30 – Trupa de teatru de păpuși „Albinuțele”, în Zona pietonală a municipiului Codlea

ora 13:00 – Dezbatere „Măsuri afirmative pentru combaterea marginalizării romilor” (doar pe bază de invitație nominală, cu confirmare de participare)

ora 17:00 – Piesa de teatru „Marea Rușine”, la Casa Municipală de Cultură Codlea

ora 19:00 – Concert Connect-R, în Zona pietonală a municipiului Codlea

* 7 aprilie 

ora 11:00 – Spectacol intercultural cu ansambluri folclorice, în Zona pietonală a municipiului Codlea

ora 13:30 – Film documentar „Ultimul căldărar”, la Casa Municipală de Cultură Codlea

ora 15:00 – Film artistic „Pisica albă, pisica neagră”, la Casa Municipală de Cultură Codlea

Târg de produse meșteșugărești

Expoziție de fotografie „Photovoice”

Intrarea este liberă.

Obiectivul principal, reducerea numărului de persoane în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate

Evenimentul CONNECT ALL se derulează în cadrul Proiectului „Muncă, Asumare, Legalitate pentru Integrare și Nediscriminare (MĂLIN)”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv specific 4.1 Reducerea numărului de persoane în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate.

Dezbatere publică în cadrul proiectului „Muncă, Asumare, Legalitate pentru Integrare și Nediscriminare” (MALIN) – SMIS 101760

Tema dezbaterii este „Măsuri afirmative pentru integrarea grupurilor marginalizate”.

Când? Sâmbătă, 6 aprilie 2019 – ora 13:00

Unde? Cafeneaua Black Bird (Caffe & Pub), Str. Pieții nr. 2, Codlea, jud. Brașov

Proiectul MALIN are ca obiective specifice:

  1. Să îmbunătățească nivelul de incluziune educațională a 50 de elevi din cartierul Mălin, aparținând minorității rome, prin combaterea decalajelor sociale care cresc riscul de abandon școlar și analfabetism.
  2. Să crească nivelul de ocupare a 278 de persoane din cartierul Mălin, aparținând minorității rome, și să combată decalajele de participare pe piața muncii formală comparativ cu populația majoritară.
  3. Să creeze 81 de locuri de muncă, inclusiv să înființeze și să dezvolte 5 afaceri locale proprii.
  4. Să îmbunătățească starea socială și de sănătate a 556 de persoane aparținând minorității rome din Cartierul Mălin prin creșterea accesului la servicii sociale și de sănătate preventive și curative.
  5. Să îmbunătățească condițiile de locuit pentru 150 de familii defavorizate din punct de vedere economico-social.
  6. Să sprijine 175 de familii de etnie romă din comunitatea marginalizată Malin în reglementarea actelor de proprietate și susținerea acestora în dobândirea unor drepturi de asistență socială.
  7. Să reducă gradul de discriminare, să promoveze egalitatea și multiculturalismul.

Ioana Mircea – Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.