Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Nou! Înghețată cu mămăligă? EIS[kalt], singura gelaterie care trece cu ușurință peste convențiile sociale

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou! Înghețată cu mămăligă? EIS[kalt], singura gelaterie care trece cu ușurință peste convențiile sociale Share Nou! Înghețată cu mămăligă? EIS[kalt], singura gelaterie care trece cu ușurință peste convențiile sociale


 

 

EIS[kalt] își întâmpină clienții c-un ambient în care combinația de culori galben și verde pare deliberat aleasă pentru a disona cu gelateriile specifice europene. Gelateria este una căreia nu-i poți consemna existența și atât, ea trece cu ușurință peste convențiile sociale impuse de alte gelaterii, pentru că folosește ingrediente absolut unice, fără arome artificale, fără coloranți, conservanți sau emulgatori sintetici!..Și, este 100% natural. Dacă crezi că asta nu e mare lucru, ia o cutie de înghețată din orice supermarket și citește ingredientele, o să fie o adevărată lecție de chimie.

Gelateria este o afacere de familie a doi braşoveni pasionaţi de îngheţată, Cornel Medrea şi Mirabela Bujor, care a apărut pe piaţa braşoveană în septembrie anul trecut. EIS[kalt] este diferit faţă de ceea ce se aşteaptă oamenii să vadă, întrucât, în primul rând, pentru a cumpăra îngheţată, doritorii trebuie să intre în locaţie, nu să o achiziţioneze printr-un geam.

Atât de mult îmi place acest loc, încât aproape că mă simt stingherită vorbind despre ei cu atâta familiaritate.

Săptămâna trecută am cumpărat o înghețată cu mac și ciocolată cu boabe de ardei-Yumm! A fost atăt de delicioasă încât merita să fie imortalizată pe cât mai mult consturi de Instagram.

Nou! Înghețată cu mămăligă? EIS[kalt], singura gelaterie care trece cu ușurință peste convențiile sociale

Iar dacă data trecută vă spuneam despre înghețata de bere la care se folosesc 3 litri de bere (nu vă spun de care) pentru 2 cuve întregi de înghețată, trebuie să știți că cei de aici au început să facă înghețată cu mămăligă!

Nou! Înghețată cu mămăligă? EIS[kalt], singura gelaterie care trece cu ușurință peste convențiile sociale

În viitor, aceştia vor în continuare să facă îngheţată cu tot felul de sortimente, de la griș la peşte şi mici, până la ţuică şi Cuba Libre. De asemenea, spun aceștia, se gândesc la un joc interactiv: în cazul în care clienţii vor ghici berea folosită, aceasta va fi din partea casei!

Punte între copilărie și maturitate, EIS[kalt] ne pune la dispoziție zeci de sortimente de înghețată: cu castravete, fistic, lămâie, Aperol, vin fiert…chiar și colivă!

Cupa este de 60 grame iar prețul acesteia este de 5 lei.
Este un preț infim, dacă ne raportăm la proximitatea locului față de Casa Sfatului (5 metri)!

Îndrăznesc să cred că vremea de afară și faptul că prima lună de vară e la o aruncătură de băț, trebuie să vă insufle curiozitatea de a-i călca pragul gelateriei.

Redactor Anna Antal

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.