Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2018
Artă & Cultură

#Top10 România: Simboluri Româneşti

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii #Top10 România: Simboluri Româneşti Share #Top10 România: Simboluri Româneşti


#Top10 România: Simboluri Româneşti

Pe pagina noastră de facebook, am întrebat cititorii Zile și Nopți care este din punctul lor de vedere, cel mai important simbol al României din ultimii 100 de ani? Iată 10 din răspunsurile acestora.

1. ROXANA POPA RADUCU : REGINA MARIA: cel mai important, influent și implicat personaj din istoria noastră. Un om atât de important încat comuniștii au șters-o din memoria națiunii.

2. LIVIU SPANU: MAREA UNIRE DE LA ALBA IULIA 1 DECEMBRIE 1918 în care a fost semnat actul de unire al Transil­vaniei cu regatul Român.

3. CARMEN TAULEA: VICTORIA DE LA MĂRĂȘEȘTI. “PE AICI NU SE TRECE!”

Suntem aici, știm ce vrem și plătim prețul pentru a avea viitor. Când treci peste câmpul acela, sângele eroilor te învață ce înseamnă ȚARA MEA. In fața acelui monu­ment toți articulam respectul pentru limba română. La Alba Iulia, în Sala Unirii penița a fost înmuiată în sângele tuturor celor care au luptat să se poată consemna, ratifica și aplica “Vrem să ne unim cu țara!”

4. FLORIN DUMITRU: REVOLUȚIA DE LA 1989. Am scăpat de un tiran, teoretic am scăpat de comunism dar cu siguranță ni s-a deschis drumul spre libertate.

5. COJOCARU MIHAI-COSMIN: SALA UNIRII DIN ALBA IULIA în care s-a votat rezoluția unirii Transilvaniei cu Regatul României.

6. TICU SERGIU EUGEN: Cred ca cel mai important lucru pentru România din ultimii 100 de ani este MONARHIA. Chiar dacă Istoria Monarhiei în România începe cu mai bine de un Secol, se întinde până în ultimul Secol. Sub Monarhie Romania și-a câștigat Independența, Unirea Dobrogei, Regatul României și alte câteva realizari vitale pentru un popor.

7. CLAUDIU CRISTEA: NADIA COMĂNECI. Primul 10 din istoria Jocurilor Olimpice. A fost și este un ambasador al sportului românesc peste tot în lume.

8. ALIN POPA: Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile: GHEORGHE HAGI.

A făcut milioane de români fericiți, atât în timpul comunismului cât și după revoluție. Merită o statuie!

9. DIANA BUDĂU: Un sportiv contemporan care a pus România pe harta lumii: SIMONA HALEP. Numărul unu mondial în tenis pentru mulți ani de acum încolo.

10. DANIEL FLORE: Din ultimii 100 de ani, cel mai important simbol al României a fost CREDINȚA ÎN DUMNEZEU, care ne unește pe toți, ne ajută sa trecem obstacolele grele, prin care trecem în viața de zi cu zi.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută