Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Radu Nechifor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Radu Nechifor Share Chestionar de #Sibiu – Radu Nechifor


Naist, profesor și constructor de naiuri, Radu Nechifor a început studiul muzicii la vârsta de 12 ani în cadrul Liceului de Artă din Sibiu, iar în 2003 a intrat primul la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Națională de Muzică din București. Tot el e cel care a pus în scenă spectacolul “Simply the Best – Povestea Naiului” (2013, 2014, 2015), unul dintre cele mai complexe concerte organizate la Sibiu, câștigând în 2015 premiul pentru “Cel mai bun proiect de și pentru tineret”. În urma proiectului, a primit premiul pentru ”Cel mai bun artist” atât la Sibiu, cât și la Cluj. În prezent, e organizator și profesor în cadrul cursurilor internaționale de nai “International Panflute Masterclass”, găzduite de Muzeul în aer liber – ASTRA, aflate anul acesta la cea de-a treia ediție.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU M-am mutat din București la Sibiu, în primul rând, datorită atmosferei și oamenilor de aici, dar și datorită modului în care orașul s-a schimbat în ultimii zece ani.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Piața Mare, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA și Muzeul Național Brukenthal.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI De aproape doi ani de zile, de când a apărut pe lume fetița mea, cea mai bună cafea din oraș e acasă, dimineața, unde o savurez alături de fetița și de soția mea.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Festivalul Internațional de Teatru – FITS.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Festivalul de pe scări

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Restaurantul de la ultimul etaj al hotelului Golden Tulip.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Nu contează unde locuiesc sau unde stau, atâta timp cât am oamenii potriviți în jurul meu.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Restaurantul Apostroph, Apfelhaus Cisnădioara, Puro, Imperium, Atrium.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURIST ÎN SIBIU Pot spune că am și fost turist în Sibiu, în perioada în care am locuit la București. De fiecare dată când veneam aici mă simțeam foarte bine și asta m-a convins să mă mut înapoi.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGUR PE STRADĂ Îmi aduc aminte acum ceva timp, într-o noapte în Sibiu, după un eveniment m-am oprit să-mi iau o apă plată, însă nu aveam mărunt. Nici vânzătorul nu avea să-mi dea rest, așa că am plecat. La nici 10 metri de magazin, vânzătorul a venit după mine, cu o sticlă de apă spunându-mi să iau sticla pentru că îmi este sete și nici nu voi găsi alt magazin deschis la ora aia.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Oamenii.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE O țară mai bună în care să existe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută