Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Marius Turdeanu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Marius Turdeanu Share Chestionar de #Sibiu – Marius Turdeanu


Marius a ajuns la Teatrul Național ”Radu Stanca” în urmă cu aproximativ 8 ani, iar în această perioadă a primit două nominalizări la Premiile Uniter pentru ”Cel mai bun actor”. La cea mai recentă ediție a TIFF-ului de la Cluj a fost inclus în proiectul ”10 pentru TIFF”, iar începând de astăzi, îl puteți re/vedea în mai multe spectacole, în cadrul FITS 2018.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Fiindcă e un oraș cu oameni vii care ies la proteste, fac sport în Parcul Sub Arini, susțin și se implică în evenimentele care li se oferă. Și încep să fie tot mai multe: festivaluri, concerte, întâlniri gastronomice, competiții moto, drumeții cu bicicleta…

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Am să trișez puțin ca să includ mai multe: Centrul Sibiului, Dumbrava Sibiului și Mărginimea. Dar și fiecare sens giratoriu în care toate pistele de bicicletă se termină brusc.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI La Nod. Prietenii știu de ce.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Dă-mi voie să zic FITS. Sunt implicat direct și sunt mândru de asta. E unul din cele mai mari festivaluri din lume și pe parcursul celor 10 zile tot orașul capătă o culoare și un ritm minunat.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Nu că nu ar fi bine promovat, dar e încă la început și adună o echipă foarte faină de oameni. Este Film Festival adică.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Am fost odată și am băut o cafea la restaurantul hotelului Golden Tulip, la ultimul etaj. De acolo, într-adevăr, tot orașul, cu forfota sau cu liniștea lui este sub ceașca ta de cafea. În alt sens al cuvântului, mie mi se întâmplă să am o priveliște minunată a Sibiului și de pe scena Teatrului Național Radu Stanca.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Sunt câteva, dar acum eu nu pot să visez decât la căsuța noastră care tot așteaptă să ne mutăm în ea. Nu e monument istoric, dar e destul de… istorică cât să ne întârzie. Și nu e chiar în Sibiu, ci în Poplaca, un alt loc minunat.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Bere la Scottish Pub, pizza la Twenty, uneori prăji la Tekaffe pentru că se văd fain munții. Și Color Cafe mai nou, adică de când piciul nostru explorează locurile de joacă.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURIST ÎN SIBIU Ăsta e chiar un joc pe care pot să zic că îl practic câteodată. Îmi iau băiețelul pe bicicletă și mergem să căutăm cotloane, străduțe, locuri în care nu am mai fost niciodată. Mă simt și turist și ghid, fiindcă de fiecare dată trebuie să găsim și curți cu animale, șantiere cu excavatoare, ape curgătoare pe care să trimitem bărcuțe. Provocator e când mi se cer și oi  sau vaci.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGUR PE STRADĂ O stație de autobuz. Toată lumea se ascundea de soare, stând într-un șir indian perfect, la umbra unui stâlp de electricitate.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ …și mă încarcă un loc din centru din care am o priveliște superbă spre Munții Făgăraș. Mai ales seara, spre amurg.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Una, alta, dar și pisica mea pe care a călcat-o mașina.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.