Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Adrian Oprea

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Adrian Oprea Share Chestionar de #Sibiu – Adrian Oprea


După ce a fost pe rând jurnalist, fotograf, graphic designer și apoi director de creație, revenirea la Sibiu i-a adus noi provocări: aceea de antreprenor ca și fondator al Sibio juice bar X creative hub, dar mai ales aceea de coffee & juice barista. Zilnic în Piața Mică. La numărul 3.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru liniște. Sibiu e orașul perfect pentru relaxare, ca un fel de stațiune mai mare. Un oraș grozav în care să-ți crești copiii, în care distanțele sunt mici și, cu unele oarecare excepții, non-violent și sigur.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Locul meu preferat în oraș e Turnul Bărbierilor, un loc pe care îl consider drept kept secret. Parcul Sub Arini, străbătut atât la pas de plimbare, dar și în alergare sau cu bicicleta. Pentru reverie și o vedere de ansamblu a orașului, recomand dealul Gușteriței, în special pe timp de noapte când toate monumentele arhitecturale ale orașului sunt luminate și ies parcă și mai mult în evidență.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI Asta da întrebare capcană pentru cineva care are o cafenea în Piața Mică unde servește cafea de specialitate și încearcă să răspundă la întrebări într-un mod obiectiv. Deci Starbucks.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Dincolo de clasicele care au dus faima Sibiului peste mări și țări în domenii ca teatru, film sau jazz, preferatul meu în ultimii ani e Sibiu International Street Art Festival, pentru că lasă o amprentă mai mult decât vizibilă pe fațada orașului, în special pe școli.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Piano Rocks, un eveniment care atrage un clash foarte interesant de spectatori și care propune interpretări uluitoare unor standarde de pop-rock. Anul trecut am participat pentru prima dată la acest concert care are deja o istorie de câțiva ani buni și i-am jurat credință.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Recomand oricui să urce cele 400 și ceva de trepte până în turnul Bisericii Evanghelice. Panorama e spectaculoasă.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Turnul Pielarilor, sper că odată va ajunge să fie renovat și redat circuitului turistic.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Aici e simplu, în ciuda Regiunii Gastronomice care se apropie vertiginos, locurile pe care le pot recomanda pe parte de food sunt fix 4: ”Syndicat Gourmet” pentru reinterpretarea bucătăriei transilvane, ”Capsicum” pentru ineditul localului și al gusturilor propuse, ”Jules” pentru clasicul rafinament al bucătăriei franceze și ”Capa” pentru mâncare onestă și gusturi transilvănene autentice, servite în porții amenințătoare.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURIST ÎN SIBIU În fiecare dimineață la ora 8 când mă îndrept către Sibio în Piața Mică. E absolut pustie și mă simt fix ca un turist, redescoperind magia acestui loc special din oraș. Apoi, înainte de 9, redevine parcare și vraja dispare.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGUR PE STRADĂ De fiecare dată când particip la flashmob-ul din fața PSD Sibiu, la ora 12:00 și prin fața noastră trec copii de școală primară care văzându-ne intonează lozinci anti-PSD.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Străduțele mici și întortocheate din Orașul de Jos, unele frumoase și îngrijite, pline de pensiuni și restaurante, altele cu case care stau să cadă. Sunt o oglindă perfectă pentru acest oraș.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE O politică locală care să încurajeze tineri creatori din diverse domenii (alții decât actorii de teatru) să rămână (sau să se mute din altă parte) și să creeze în acest oraș.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută