Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recenzie pe bune | Pescăria lui Matei (Agigea)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recenzie pe bune | Pescăria lui Matei (Agigea) Share Recenzie pe bune | Pescăria lui Matei (Agigea)


Cei mai buni

Nu sunt multe restaurante în România care să se poată lăuda cu o ascensiune mai fulminantă decât acest sanctuar al bunătăților din pește și fructe de mare. Construit pe o bucățică de plajă din Agigea, la 50 de metri de locul în care bărcile familiei aduc vietățile din Marea Neagră la mal (sub podul care duce către portul industrial) și la 10 metri de mare, Pescăria lui Matei a devenit în scurt timp nu doar etalonul restaurantelor cu specific pescăresc din țară, ci chiar se susține cu brio în topul restaurantelor românești, indiferent de specific. Locul special, serviciile foarte bune (chiar și în vârf de sezon, atunci când fără rezervare trebuie să aștepți cu orele sa prinzi o masa liberă) și bucătăria impecabilă au concurat la renumele pe care acest restaurant l-a dobândit, în ciuda piedicilor de tot felul care i-au fost plantate în cale.

Și fiindcă mulți bucureșteni și-au făcut un obicei din a trage o fugă acolo doar ca să mănânce (autostrada te duce acolo în 2 ore, după ce-ai ieșit din București), iată câteva sugestii, încercate la ultima noastră vizită. Nu puteam începe decât cu ciorba de pește a casei, multă și excelentă, apoi icre de știucă cu ceapă (există și varianta raw, nepreparate) și pâine prăjită, nemaipomenite, la rândul lor. Pentru felul principal, alegerea e mult mai grea. Eu prefer (atunci când e pe stoc) hanus prajit cu mămăligă și mujdei, dar nu ocoliți midiile pane sau scrumbiile. În fine, toți peștii din mare sunt spectaculoși și gătiți fără cusur. Singurul minus al locului – creează dependență.

Pescăria lui Matei se află pe o plajă între Agigea și Eforie Nord, exact sub podul care duce în portul Ro-Ro.

Pentru varianta scurtă, nu intrați prin Agigea. La finalul autostrăzii țineți dreapta, către port, apoi urmați drumul principal, peste podul Apolodor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.