Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Emőke Boldizsár

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Emőke Boldizsár Share Chestionar de #Sibiu – Emőke Boldizsár


Vorbește fluent engleză și germană și impecabil limba română, a doua limbă învățată după maghiara maternă. Este actriță din 2007 la TNRS, secția germană, dar joacă și în spectacole ale secției române, mamă de curând, o prezență agreabilă și mereu cu zâmbetul pe chip, la toate evenimentele unde am întâlnit-o.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru mine decizia a venit firesc, în primii ani după absolvirea facultății, am ales Sibiul. Cred că orice actor își dorește să joace pe scena Sibiului. Am venit, fără să știu cât voi rămâne și au trecut zece ani de atunci. Nu mă văd astăzi locuind niciunde altundeva decât aici, la Sibiu.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Piețele centrale și pornind de aici toate străduțele înguste și pline de culoare ale centrului istoric. E greu să rezumi Sibiul la doar trei locuri care să merite vizitate. O vedere panoramică din Turnul Bisericii Evanghelice cred că oferă cea mai bună imagine a Sibiului.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI Cea mai bună cafea e întotdeauna acasă, în doi, în diminețile liniștite de weekend, când totul parcă se oprește în loc. În oraș, două locuri, care îmi sunt la fel de dragi, au cea mai bună cafea: Hug the Mug și Arhiva de Ceai și Cafea.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Cred că se subînțelege răspunsul meu. Festivalul care pune Sibiul pe harta mondială a teatrului: FITS.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Sunt multe evenimente frumoase și delicate ca poeziile scrise și niciodată publicate, dintr-o prea mare teamă a poetului de lume și mulțime. Aș aminti aici, în locul unui eveniment anume, o locație: Parcul Cetății. Care e acolo dintotdeauna, dar care a prins viață parcă abia în acest an, datorită evenimentelor care au avut loc acolo. Cred că acest parc are un potențial extraordinar, dar nu îndeajuns exploatat.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Centumvirilor, pentru vederea pe care o oferă asupra orașului vechi.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Sunt două astfel de case care mă fascinează. Una pe Constituției, între Teatrul de Vară și Polisano, una pe Bulevardul Victoriei colț cu Transilvaniei. Ambele extrem de frumoase, ambele părăsite, ambele în paragină de când le știu.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Sunt atât de puține locurile în care mai ajung(em) acum, de când a venit pe lume fetița noastră și atunci când ieșim căutăm locurile cu foarte multă liniște și mai ales locurile în care copiii sunt în siguranță. E un singur astfel de loc în Sibiu, o terasă, a unui hotel, ascunsă la vedere, în centrul orașului, unde de fiecare dată când am fost nu era nimeni în afară de noi trei, și ne-ar plăcea să rămână așa mereu.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU Toată vara. Cu atât de multe limbi străine care se vorbesc în jurul tău pe stradă, cu atât de mulți turiști de peste tot, ajungi să împrumuți și tu din starea de relaxare, pe care doar în concedii o găsești.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Am cea mai bună sursă de inspirație, de umor, de zâmbete, de bună dispoziție: fiica mea.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Ochii de pisică ai lui Cioran. Ca niște ochi protectori, care veghează în tăcere, de acolo de sus, de pe acoperișurile caselor.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Transportul aerian către destinații interne. Cât de frumos ar fi să nu mai pierdem ore lungi din viață în trenuri, autocare, mașini când ar putea fi atât de simplu să ajungem prin aer în mai puțin de o oră, în orice oraș mare din România?

 

(Foto: TNRS, Adi Bulboacă)

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.