Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu | Oktoberfest 2017 – locație nouă, distracție mai multă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu | Oktoberfest 2017 – locație nouă, distracție mai multă Share Interviu | Oktoberfest 2017 – locație nouă, distracție mai multă


Oktoberfest va avea loc în perioada 7-17 septembrie, în zona fostului stadion municipal din Bartolomeu. Organizatorea festivalului, Anemona Hermeneanu, ne-a povestit despre noua ediție. 

Cea de-a noua ediție Oktoberfest vine cu o schimbare majoră, locul de desfășurare al activităţilor va fi zona fostului stadion municipal din Bartolomeu. Ce plusuri oferă festivalului noua locație?

În primul rând locația este mult mai permisivă în ceea ce privește spațiul pentru că ne întindem pe o suprafață de aproximativ 20 de mii de metri pătrați, ceea ce ne permite să evoluăm foarte mult din punct de vedere al calității serviciilor evenimentului. De data aceasta, Oktoberfestul va fi împărțit în trei zone, lucru care nu ar fi fost posibil în locația veche, și anume: zona de corturi, zona de relaxare dedicată familiilor – cu spațiu verde, unde oamenii pot citi, se pot întinde pe hamace, pot face diverse activități în aer liber, și zona Luna Parc – peste 20 de utilaje mari, de tipul caruselurilor prezente la Oktoberfest München vor fi montate la festival.

În al doilea rând, accesul în această locație se face mult mai ușor. Avem locuri de parcare, avem zona de autobuze, este foarte ușor de ajuns chiar și pe jos. Pentru că este o zonă retrasă, unde nu sunt case, ne permitem să prelungim programul cu o oră – festivalul va fi închis la ora 23:00.

Interviu | Oktoberfest 2017 - locație nouă, distracție mai multă

Vor fi mai multe corturi, cu multe posibilități de petrecere a timpului liber. Povestiți-ne mai multe despre spațiul de distracție de la Oktoberfest.

Wiesnzelt va fi cortul cu înfăţişare de poveste, vizitatorii trăind experienţe noi, exact ca în natură. Acesta va arăta ca o poiană a relaxării. Totul va fi rustic, iar butaforia din zona scenei, care va fi montată în interiorul cortului, va fi pictată manual. Porţile din lemn şi decorurile atractive îi vor încânta, cu siguranţă, pe vizitatori. Cei care vor să privească lumea de la înălţime, pot alege să petreacă în balcoane.

Kronstadtzelt – cel de-al doilea cort, care va fi pregătit pentru petrecăreţi, va purta amprenta Braşovului, iar aceştia vor putea face o incursiune în istoria oraşului de la poalele Tâmpei. Acest cort special va fi decorat într-un mod cu totul aparte, urban, cu clădiri emblematice din Braşov ce vor fi pictate pe scena unde vor avea loc tot felul de recitaluri şi spectacole.

Nici parada carelor alegorice nu va mai fi la fel. Care e noul traseu?

În primul rând parada va fi mai mare datorită distanței, dar vom vrea să îi acordăm și mai multă vizibilitate. De acea pornim la ora 16:00, în data de 7 septembrie, din Piața Sfatului pe traseul: rondul de la Casa Armatei, Aro Palace, apoi stânga către Primărie de unde îi vom lua cu noi pe edilii locali și pe oficialitățile invitate să participe la Oktoberfest, ulterior vom intra pe Strada Lungă și ne vom îndrepta cu alaiul spre zona Bartolomeu. Vor fi mai multe care alegorice, două fanfare, iar anul acesta am încercat să îi convingem și pe juni să ne însoțească. Acesta rămâne în continuare cel mai mediatizat moment al Oktoberfestului. Când parada va ajunge în cortul Wiesnzelt se va da cep butoiului cu bere iar distracția va începe.

Interviu | Oktoberfest 2017 - locație nouă, distracție mai multă

Anul acesta și oferta culinară e mai variată. Vom putea savura burgeri sau chiar fructe de mare. Ce va mai fi nou la „capitolul bunătăți”?

Ne-am axat foarte mult și pe zona deliciilor culinare și dacă în interiorul cortului Wiesnzelt operatorii vor fi Lux Divina și Palmira, cortul Kronstadtzelt va fi unul gourmet anul acesta – participanții vor fi serviți ca la restaurant. Acest cort se află sub emblema Chefului Liviu Preda, numindu-se Kronstadtzelt Culinario pentru că aici combinațiile de gusturi sunt cele care vor fascina. În afara corturilor vor fi mulți participanți din zona street-food: vor veni Carpathian BBQ, Fritz Wurst, vor fi șapte feluri de cârnați aduși din Austria și Germania și nu mai prejos de toate, Căsuța Bavareză va fi prezentă cu celebrul cârnat XXL cu care i-am obișnuit pe participanți an de an. Nu lipsește Regele Ciolanelor, dar nici stâna tradițională. Având în vedere că noi ne aflăm într-o zonă de munte, nu putea să lipsească tradiția românească de la festival. În premieră anul acesta vom avea o căsuță de clătite sărate, standul de pește, burgeri, va fi un stand doar cu produse din pui, unul italienesc, unul american, și multe altele. Nici zona cu dulciuri felurite nu va lipsi. Ciocolata de casă, turta dulce nemțească sau clătitele uriașe vor fi perfecte la desert.

În plus va mai fi o zonă non-food, cu tot felul de decorațiuni și suveniruri pentru cei care vor dori să plece de la festival cu o amintire. Va fi chiar și un stand unde oamenii își vor putea face magneți personalizați.

Interviu | Oktoberfest 2017 - locație nouă, distracție mai multă

De ce îi sfătuiți pe brașoveni și turiști să vină la festival anul acesta?

Răspunsul este simplu. Două corturi înseamnă de două ori mai multă distracție, înseamnă mai multe formații, două fanfare, iar anul acesta va veni în premieră la festival Musik Ministerium, o formație din Austria dedicată genului de festival Oktoberfest. Rocky 5 vor fi din nou pe scenă.

Punem la bătaie și un premiu în valoare de 1500 euro pentru cea mai melodische trupă care va participa pe 13 septembrie la BATTLE OF KRONSTADT BANDS la Oktoberfest. Vă puteți înscrie prin mesaj privat sau la telefon 0785 294 766 până pe data de 5 septembrie.

Vor fi 11 zile de petrecere bavareză, din 7 până în 17 septembrie, cu muzică, bere, delicii culinare și premii. Îi sfătuim pe brașoveni și turiști să vină la festival anul acesta pentru că va fi cu siguranță mai frumos decât în toți anii. Vă așteptăm la Oktoberfest!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută