Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Luciana Lazăr

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Luciana Lazăr Share Chestionar de #Sibiu – Luciana Lazăr


Pentru Luciana Lazăr, Sibiu înseamnă acasă! Îi place să călătorească și face asta ori de câte ori poate, însă întotdeauna se întoarce cu drag și dor acasă. Lucrează în P.R. de 11 ani, fiind purtător de cuvânt în cadrul Poliției Sibiu, un job pe care îl adoră pentru că nu e loc de rutină, pentru că e solicitant, dar și frumos, mai ales atunci când poate pomova activități educative desfășurate de colegii ei din structura rutieră sau de prevenire.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că e un oraș mic, cochet și plin de viață, în care e comod sa trăiești. Pentru că în orașul meu J întotdeauna se întâmplă ceva frumos. 

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU: Orașul de Jos cu străzile înguste și pietruite, atent vegheat parcă de „ochii” de pe acoperișuri; Muzeul în aer liber Astra și obligatoriu, Sibiul văzut de sus, din Turnul Sfatului sau din turnul Bisericii Evanghelice. Iar pentru a „gusta” și din bucătăria locală le recomand un bruch organizat de Asociația My Transylvania.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI: Flat White la Hug the Mug.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Festivalul Internațional de Teatru, clar! Îmi place efervescența pe care o dă orașului și toată forfota creată pe străzi.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Arini Fest Cinema e un eveniment care mie îmi e foarte drag. E genul de eveniment capabil să mă ducă în altă lume. Știu că prima ediție (cred că era prima) am descoperit-o întâmplător dar a fost așa… dragoste la prima vedere! Îmi amintesc că în seara respectivă erau proiectate câteva filme ale lui Woody Allen și am văzut „Midnight in Paris”, pe care deși îl văzusem mi s-a părut minunat. Pentru câteva ore nu mai eram în parc, pe o pătură la film, ci pe scările unde actorul principal aștepta taxiul care îl ducea în altă lume.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL  Hmmm….în Sibiu nu cred că găsești un astfel de loc sau poate nu știu eu, dar de pe terasa Cafe Wien sau Music Pub găsești o priveliște superbă a Orașului de Jos.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Aici m-ai prins un pic… sincer, nu știu dacă e monument istoric însă întotdeauna mi-a plăcut casa cu grădină situată la colțul străzilor Transilvaniei – Victoriei. Acum mă uit cu teamă spre curtea respectivă, sper să nu își piardă din farmec după finalizarea construcțiilor.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Teatro, mai nou pentru brunch-urile pregătite duminica; Refresh, Banjamin, Syndicat Gourmet, Max, Einstein, The Box, Cotton… cam astea ar fi.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU În general, cam toată vara mă simt turistă în orașul meu și îmi place atât de mult!

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Mă amuză întotdeauna și zâmbesc foarte larg când traversez Piața Mare vara, iar un grup de copii se joacă și țipă de fericire în mijlocul fântânii arteziene, îmi amintește de micile bucurii ale vieții și mai ales, ale copilăriei.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ  Atmosfera creată la festivaluri!

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Puțin curaj, puțină anvergură. Am așa senzația că de ceva timp Sibiul bate pasul pe loc. A prins un mare elan în 2007, însă de atunci cu excepția unor mici festivaluri și evenimente care au apărut parcă stă pe loc, ca să nu zic că rămâne în urma. Iar uneori se dovedește a fi prea „conservator”!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută