Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Vorbiți tăcere?” de Răzvan Sădean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Vorbiți tăcere?” de Răzvan Sădean Share ”Vorbiți tăcere?” de Răzvan Sădean


O nouă eră bate la ușa lumii! Oamenii se amestecă, civilizațiile se amestecă, culturile se amestecă. E tot mai greu să coexistăm, să ne facem auziți, să fim văzuți într-o lume în continuă mișcare, în care fiecare își urmărește doar propriul interes.

Pe scena teatrului din Sibiu, un nou spectacol în regia Gianinei Cărbunariu – Vorbiți tăcere? – expune la nivel micro și macro un subiect actual care ne privește pe toți: migrația forței de muncă din România în Germania și viceversa. Printr-o tehnică teatrală inedită, o mână de actori din cele două secții, română și germană, surprind situația migranților în căutarea unei vieți mai bune și ei fiind parte a acestui fenomen. Actorii secției germane, nativi din Germania, dar angajați ai teatrului sibian, intră într-un dialog onest cu actorii români, care fie chiar ei, fie rude ale lor au muncit în Germania, în construcții sau au pair. Întreg spectacolul gravitează în jurul unei întrebări: Cum ajung oamenii invizibili atât pentru țara din care pleacă, cât și pentru țara în care lucrează?

E important că un astfel de exercițiu teatral se întâmplă la Sibiu, într-un oraș în care legăturile româno-germane transpar de peste tot. Azi, când se vorbește tot mai pregnant de ziduri, de granițe, de garduri de sârmă ghimpată, tăcerea, pe termen lung, nu este cartea câștigătoare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.