Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Despre Cafea

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Despre Cafea Share Despre Cafea


Cafeaua apare în secolul al XVII- lea în Europa, unde este considerată băutura care aduce limpezimea gândirii și agerimea minții. În scurt timp, cafeaua devine băutura preferată a intelectualilor, a oamenilor de știință și a preoților, ajungând să fie considerată opusul alcoolului, pentru că înviora, pe când alcoolul ametea.

Știați că?

cofeina te poate ține treaz noaptea astfel că ar fi bine să nu bei cafea cu circa 5-6 ore înainte de culcare. … una sau două cești de cafea (sau ceai negru) consumate zilnic, pot fi benefi ce, pentru că aceasta conține antioxidanți care controlează distrugerea de celule.

cafeaua a fost descoperită de capre, cu circa un mileniu în urmă, după ce un pastor a observat că turma lui a devenit deosebit de zburdalnică după ce caprele au mâncat din boabele maronii ale unui copac. Atunci, pastorul a gustat și el din acele boabe și a observat că acestea au un efect interesant, astfel că a decis să-i spună acest lucru unui imam, care a cules boabe, le-a uscat și le-a pus în apă la fi ert, după care a consumat din băutura respectivă, reușind astfel să rămână treaz noaptea.

o altă legendă spune că un om condamnat la moarte a fost părăsit în deșert, în afara orașului Mocca, dar călăuzit de o himeră spre un arbore de cafea, a mâncat câteva boabe, care i-au dat puterea de a se întoarce la Mocca, unde supraviețuirea sa a fost considerată un miracol. Cafeaua a devenit apoi o băutură foarte cunoscută în Mocca.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută