Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Sardină pane

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sardină pane Share Sardină pane


După Mărţişor, Babe şi Moşi vine şi echinocţiul de primăvară, când ziua şi noaptea devin egale. În ciuda zăpezii mieilor, iarna s-a dus, iar primăvara s-a instalat inclusiv din punct de vedere astronomic. Aşadar, se reia un întreg ciclu de viaţă, al cărui punct de referinţă este de sărbătoarea Bunei Vestiri (25 martie).

În tradiţia populară este o zi a păsărilor, când se dezleagă limba tuturor păsărilor pentru a cânta, dar mai ales a cucului. De unde derivă şi denumirea populară de Ziua Cucului. Cucul cântă mereu până la Sânziene sau Sfântul Petru, cînd se spune că mănâncă orz şi se îneacă. Tradiţia le cere bărbaţilor ca în această zi să nu se certe cu nevestele, că altfel se vor sfădi tot anul, să nu întreacă măsura cu băutura, ca să aibă capul limpede tot anul, şi să nu zăbovească prea mult în aşternut, ca să nu fie somnoroşi în restul anului.

În lungul post al Paştelui, este una din puţinele zile când este permisă mâncarea pe bază de peşte. Acesta este şi motivul pentru care vă recomandăm să faceţi o rezervare vineri, 25 martie, la restaurantul Panoramic Pabaria unde veţi alege dintr-un sortiment foarte variat de preparate pescăreşti. O combinaţie reuşită între peşte şi legume puteţi descoperi comandând aperitivul sardine pane cu buchet de salată a la rousse.

– PANORAMIC PABARIA
– Str. Portului nr. 1-3, Gala‹i
– 0236/493.492

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.