Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Concertele anului 2012 în România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concertele anului 2012 în România Share Concertele anului 2012 în România


Romanticii sunt așteptați la concertul Demis Roussos, chiar la Sibiu, în vreme ce rockerii din toată țara își dau întâlnire la începutul verii la Slayer. Zile libere de la lucru să aveți, că anul acesta avem de umblat. Pana acum am avut Chick Corea, la București, în data de 20 martie. Cel care a pus bazele curentului muzical cunoscut astăzi în toată lumea drept jazz fusion a venit în România alături Gary Burton, un alt nume de talie mondială. Un alt nume mare care a concertat la Bucuresti a fost Lara Fabian, care a devenit cunoscută prin apariţia pe scena Eurovisionului în anul 1988, unde s-a clasat pe locul 4.

Un concert important așteptat de o anumită categorie de public este cel al trupei T-Rex. Celebrii prin anii 90 pentru o melodie săltăreață și plină de energie, T-Rex trăiesc acum mai mult din amintiri, dar se bucură în continuare de numeroase concerte pe la noi. În 29 martie ei vor cânta live în Hard Rock Café din București. Cel ieftin bilet costă 70 de lei, dar este pentru spectatorii care vor sta în picioare. Un loc la masă costă 120 de lei, iar un bilet VIP care vă garantează o întâlnire cu trupa și un autograf, costă 400 de lei.

Ceva mai aproape de Sibiu, adică la Cluj-Napoca, este programat concertul Nigel Kennedy, în data de 31 martie. Totuși, având în vedere spatiul limitat din Diesel Club, sunt puține șanse să mai găsiți bilete. Violonistul britanic mai are programate cântări și la Timișoara, în 29 martie, precum și București, în 2 aprilie.

**Premieră la Sibiu**

Primul mare concert al anului 2012 la Sibiu este al celui mai mare romantic grec – Demis Roussos. Artistul vine cu un miniturneu în țară, care începe în 1 aprilie în Timişoara la Sala Olimpia, pentru ca în 3 aprilie la Sala Sporturilor acesta să încânte fanii din Iaşi. În 5 aprilie, Demis Roussos va concerta la Sala Transilvania din Sibiu, urmând ca turneul national să se încheie în 7 aprilie la Patinoarul Olimpic din Braşov. Biletele au prețuri cuprinse între 100 și 500 de lei.

Până la începutul verii, atunci când sunt programate adevăratele concerte mari, alți patru artiști de talie mondială mai au programate concerte în România. David Bisbal cântă la Sala Palatului în data de 22 aprilie (biletele având prețuri cuprinse între 150 și 300 de lei), Paul Young concertează în data de 20 mai tot la București (bilete de la 50 la 250 de lei), iar Jose Carreras cântă pe 25 mai la Sala Palatului (bilete de la 200 la 800 de lei). Din această listă nu putea lipsi nici trupa Pink Martini, care are între 26 – 29 mai un turneu prin orașele Cluj-Napoca, Timișoara și București (de la 70 la 220 de lei biletul).

**Muzica tare se aude vara**

Primul mare concert al verii vine abia în 4 iunie la București. Rock-erii de la Slayer cântă la Arenele Romane, biletele având prețuri cuprinse între 80 și 120 de lei. Slayer e una dintre cele mai mari trupe de thrash metal din istoria genului și activează de peste 30 de ani, luând ființă în anul 1981, în Huntington Park, California. Astăzi Slayer înseamnă Tom Araya (bass și voce),
Kerry King (chitară), Jeff Hanneman (chitară) și Dave Lombardo (tobe). Tot la București, dar în 30 iunie, concertează și Julio Iglesias, la Zone Arena. Prețurile biletelor sunt următoarele: 900 de lei (categoria VIP – loc în primele trei rânduri şi acces la zona de catering), 600 lei (categoria Diamond), 425 de lei – (categoria Platinum), 300 de lei (categoria Golden), 150 de lei (Gazon A – fără loc) şi 100 de lei (Gazon B – fără loc). În 19 iulie cântă și Roxette pe Cluj Arena, prețul biletelor fiind cuprins între 65 și 250 de lei, în funcție de loc și distanță față de scenă.

**Red Hot Chilli Peppers**

Până în prezent, cel mai așteptat concert al anului în România este cel al americanilor de la Red Hot Chilli Peppers. Programat a se desfășura pe National Arena, evenimentul face parte din turneul de promovare al albumului, „I’m With You”, ce a fost lansat pe 30 august 2011. Acesta este primul album lansat după Stadium Arcadium (2006) și marchează debutul chitaristului Josh Klinghoffer, care l-a înlocuit pe John Frusciante în 2009. Biletele sunt disponibile la mai multe categorii de prețuri: 130 (Gazon), 275 (Gold Circle), 155, 185, 215, 265, 305, 375, respectiv 495 RON. Acestea pot fi achizitionate online și din rețeaua magazinelor Diverta.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.