Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Noul film al lui Călin Peter Netzer

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noul film al lui Călin Peter Netzer Share Noul film al lui Călin Peter Netzer


Regizorul Călin Peter Netzer a început filmările la noul său lungmetraj, intitulat “Poziția copilului”. Filmările vor dura 30 de zile și se vor desfășura în București și în împrejurimile Capitalei. Producția “Poziția copilului” vorbește într-o manieră personală, cu dramatism, cu emoție dar și cu umor despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul său adult.

“Pozitia Copilului” este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora. În acelasi timp, filmul este o radiografie a “high-class-ului” românesc contemporan și vorbește despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății (poliție și justiție) și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Luminița Gheorghiu (câștigătoare a Premiului pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film Transilvania și la Festivalul de Film de la Namur pentru rolul din “Moartea domnului Lăzărescu” în regia lui Cristi Puiu) și Bogdan Dumitrache (câștigător al Premiului pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Locarno pentru rolul din “Din dragoste cu cele mai bune intenții” de Adrian Sitaru). Din distribuția filmului mai fac parte cunoscuții actori Natașa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu și Vlad Ivanov.

Scenariul filmului este scris de Răzvan Rădulescu și Călin Peter Netzer, directorul de imagine este Andrei Butică iar sunetul este semnat de Cristian Tarnovetschi.

Călin Peter Netzer a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, secția Regie Film. Până la obținerea diplomei, Netzer realizase deja o serie de scurtmetraje selecționate în numeroase festivaluri de film. Lungmetrajul cu care a debutat în 2003, „Maria“, a fost selecționat în peste 40 de festivaluri de film din toată lumea și premiat de Academia Europeană de Film, de Festivalurile de la Locarno, Paris, Cottbus.

Călin Peter Netzer a realizat lungmetrajul multi-premiat “Medalia de Onoare”. Producția a participat la numeroase festivaluri de film din întreaga lume, obţinând premii la Festivalul de Film de la Torino (Premiul „Scuola Holden” pentru scenariu, Premiul Publicului, Mențiune Specială pentru Victor Rebengiuc), Festivalul de Film de la Salonic (Marele Premiu al Juriului „Silver Alexander“, Cel mai bun Scenariu, Cel mai bun Actor, Premiul FIPRESCI pentru Cel mai Bun Film din Competiţia Internaţională), Festivalul Internaţional de Film de la Miami (Menţiunea specială a Juriului si Premiul Cineuropa), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (Cea mai bună regie si Cel mai bun actor în rol principal).

“Poziția copilului” este o producție Parada Film în co-producție Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.