Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

John Carter – SF clasic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii John Carter – SF clasic Share John Carter – SF clasic


Începând cu 9 martie, Walt Disney Pictures aduce pe marile ecrane românești filmul 3D John Carter. O aventură fantastică, ce se petrece pe misterioasa planetă Barsoom (Marte). Filmul este o ecranizare a unui roman SF clasic, de Edgar Rice Burroughs (cel care a creat și faimosul personaj Tarzan), care a reprezentat un punct de pornire pentru o serie de producții SF din ultimul secol. John Carter devine astfel un film de referință pentru toți pasionații genurilor SF și fantasy, care acum au ocazia să-l cunoască pe legendarul personaj care a inspirat titluri celebre precum Star Wars sau Avatar.

Filmul ilustrează povestea fostului căpitan militar John Carter (Taylor Kitsch) care, profund afectat de efectele războiului civil, ajunge să dezerteze. Urmărit de oamenii legii, ajunge prin circumstanțe misterioase pe Marte și devine imediat implicat într-un conflict de proporții între locuitorii planetei. Aici cunoaște un extraterestru simpatic și curajos, precum și pe fermecătoarea prințesă Dejah Thoris. Pe măsură ce John Carter își asumă rolul salvării ei și a speciei de care aceasta aparține, relația dintre cei doi devine tot mai apropiată.

Regizorul Andrew Stanton: *“Subiectul a fost scris cu mult timp în urmă. Este ca o revistă de benzi desenate sau ca o poveste de aventuri”.*

**Lumi SF**

Producția redă peisaje fantastice impresionante și recreează arhitectura unei lumi aflate în prag de distrugere, locuită de trei civilizații diferite: Zodanga, Helium, și Thark, fiecare având stiluri arhitecturale distincte. Povestind ce efecte speciale au fost folosite pentru construirea unei lumi fantastice de asemenea amploare, Nathan Crowlie, scenograful povestește: „am creat ceea ce aș numi modernism antic, și l-am transpus la dimensiunile de 2 metri jumătate, înălțimea populației Thark”.

Lansarea filmului în România coincide cu împlinirea a 100 de ani de existență a personajului John Carter, iar Forum Film România aniversează evenimentul printr-un show acrobatic low gravity pe acorduri electrice live. În perioada 9 martie- 9 mai 2012, spectatorii se pot înscrie cu biletul de la cinema în concursul pentru o excursie de 5 zile la Londra pentru 2 persoane, locul de începere al filmărilor, cu abonament de o zi la Complexul Bodyflight, unde pot trăi senzația de “superputere”, asemenea lui John Carter. Detalii pe www.johncarter.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.