Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul de Flamenco

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul de Flamenco Share Festivalul de Flamenco


Festivalul de flamenco, organizat de Ambasada Spaniei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti, a ajuns la cea de-a treia ediție. Debutează sâmbătă seara la TNB și se termină, trei săptămâni și nouă evenimete mai târziu la, Sala Radiodifuziunii Române. De la recitalul de dans al companiei reputatei Belen Maya până la recitirile în cheie jazzy, cu pian și saxofon ale tradiționalului flamaneco avem de toate.

Festivalul Flamenco Clasic şi Noile Genuri – dedicat tradiţiei şi artei flamenco (titulatura completă) include și dansurile și cântecele și ia în compas și varietatea, experimentul, elemente fundamentale pentru starea contemporană a pasionalului și abruptului flamenco. Punere rafinată în ecuație a unor tradiții seculare dar și a trendurilor moderne, festivalul nu ezită și prezintă iubitorilor muzicilor și culturii hispanice starea de fapt cea mai actuală a flamenco-ului: infuzat cu jazz, infiltrat cu hip-hop, abrutizat și senzual, scindat între inovații tradiționale și regresiuni în tradiții surpinzător de moderne.

Artiștii invitați sunt aleși pe strânceană, staruri aprig discutate și asiduu urmărite muzical prin peninsula iberică: chitaristul Pablo Sainz Villegas, pianistul Jorge Federico Osorio, cant-autorul David Palomar, coregrafa Belen Maya.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.