Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Astra Film la Casa Tranzit

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Astra Film la Casa Tranzit Share Astra Film la Casa Tranzit


Astra Film Festival este cel mai important festival internaţional de film documentar din regiunea central şi est Europeană. Festivalul de film documentar Astra Film Fest iniţiază în 2012 un tur naţional. Festivalul Astra îşi prezintă itinerant filmele premiate într-o adevărată caravană a filmului documentar şi antropologic.

După ce a fost prezent în Bucureşti la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi la Institutul Cultural Român, înainte de a merge la Deva, Braşov şi Iaşi, festivalul poposeşte în sfârşit şi la Cluj. Între 7 şi 10 martie Casa Tranzit va fi gazda unui maraton de
filme documentare de excepţie, româneşti şi internaţionale. Festivalul propune în acest tur cele mai bune filme ale festivalului din ediţia trecută, filme premiate şi de renume.

La Casa Tranzit, timp de 4 zile, sunt programate 18 filme documentare , dintre care 8 premiate. Filmele premiate au fost nominalizate la categorii precum: Cel mai bun documentar, Competiţia Student, Cel mai bun documentar românesc, Premiul Astra pentru Competiţia Internaţional. Filmele prezentate ţin de mai multe categorii, Gender, Migraţie, Rromi, Filme Activiste de Mediu dar şi de alte categorii legate şi de numeroase problematici actuale, fie legate de suburbii americane, consumism
românesc sau tradiţii uitate. Printre filmele prezentate amintim: Crulic – Drumul spre dincolo, Pe drumuri neumblate, Povestiri din fundături uitate, Eu, familia mea şi Woody Allen, Metrobranding, o poveste între oameni şi obiecte şi multe alte documentare ce ne vor ţine pe toţi cu sufletul la gură.

– PREŢ BILET: 10 LEI / ZI.
– MAI MULTE INFORMAŢII:
– www.tranzithouse.ro
– www.astrafilm.ro/

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.