Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2012
Arhiva Zile si Nopti

Premiera filmului “Tatăl Fantomă”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premiera filmului “Tatăl Fantomă” Share Premiera filmului “Tatăl Fantomă”


Din 2 martie, Transilvania Film a lansat lungmetrajul “Tatăl Fantomă” în regia lui Lucian Georgescu în cinematografele din România. Cinefilii braşoveni au posibilitatea de a vedea filmul în perioada 2 – 15 martie la CITYPLEX.

Proiecţia de gală va avea loc duminică, 4 martie, la ora 20:00, în prezenţa regizorului Lucian Georgescu şi a actorilor Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Road-movie inedit, „Tatăl Fantomă” are un punct de plecare în nuvela „Almost Oriental” a scriitorului și scenaristului american Barry Gifford, scenarist-fetiş al regizorului american David Lynch, cunoscut pentru „Wild at Heart” şi „Lost Highway” sau „Perdita Durango” în regia lui Alex de la Iglesia. Comedie dulce-amară, filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american (Marcel Iureș, în primul său rol comic, menționat de revista „Empire” ca „un erou genial”) reîntors în țara natală a tatălui său, gangster din Chicago în clanul Siegel-Lanski, element autobiografic real al autorului Barry Gifford, și Tania alias Mihaela Sîrbu, a cărei prestație a fost apreciată de revista „Variety” drept „o interpretare extraordinară” și, pe de altă parte, dragostea pentru cinematograful de altă dată, nomad, popular, naiv și generos. Omagiu tandru şi nostalgic adus unui unei epoci apuse, „Tatăl Fantomă” îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, grație si imaginii semnate Liviu Mărghidan și coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternată de hit-uri clasice precum „Breakfast in America” al trupei Supertramp. „Tatăl fantomă” se bucură de o distribuţie impresionantă formată din Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas sau Marcello Cobzariu. Una dintre puţinele prezenţe americane din acest film este chiar Barry Gifford, care, pe lângă contribuţia la scenariu, are şi un rol episodic.

Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producător, critic de film (membru FIPRESCI), conferențiar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Pelicula a fost prezentată în avanpremieră extraordinară în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania 2011 si a fost selecționat în competițiile Festivalurilor Internaționale de Film de la Montreal (premieră mondială), Mannheim-Heidelberg și Mons, precum și la selecțiile de film național și european de la Londra, Chicago și Amsterdam.

„Tatăl Fantomă” este o producţie GAV, cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei, a programului MEDIA al Uniunii Europene, Media Direction, Starcom Media, Mediacom, Initiative Media şi HBO România şi va putea fi vizionat în prima săptămână în cinematografele din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Iaşi.

Program 2 – 8 martie: V,S,D: 16:45, 20:00; V,Ma: 14:00, 20:00; Mi, J: 18:00, 20:00
Detalii pe: http://brasov.cityplex.ro/

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.