Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

martie-marțian-mărțișor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii martie-marțian-mărțișor Share martie-marțian-mărțișor


Este din nou luna cadourilor, luna mărțișorului și mărțișoarei, în care am mai găsit un bun pretext de ieșit prin oraș. Atât ne trebuie, o zi din asta, și gata, o tăiem din casă. Pentru că fiecare dintre noi simte la un moment dat nevoia de a ieși undeva, sau de undeva, și acum hai să recunoaștem că am ieșit totuși în ultimii ani destul de mult din tradiția mărțișorului.

A devenit mai degrabă un simbol pur.. simbolic, iar farmecul i s-a cam pierdut tot mai mult… dar, asta nu înseamnă că nimeni, nimeni nu mai vrea mărțișor. Și bineînțeles, având în vedere faptul că 8 martie vine chiar după, acum parcă înțeleg de ce s-a triat din necesități, din două sărbători, ori rămâne cea mai bună, ori cea mai puțin ne-costisitoare, dar din ce am văzut, de fapt ele două s-au unit. Acum de 8 martie se cam iese prin oraș, la un fi lm, la un concert, și toată lumea își oferă mărțișoare, simbolic, deși sărbătorile sunt diferite.

Dar, ce contează? Albul și roșul încă dăinuie, și Ziua Femeii a rămas tot acum, pe 8 martie, când doresc tuturor femeilor, fetelor, mamelor și bunicilor, zile și nopți de sănătate și un an plin cu de toate. Cât despre ce mai facem, unde mergem, nu observ decât un singur lucru: mărțișoare asortate și marțieni fericiți, vineri, sâmbătă, prin T M . A venit călduraaaa…

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.