Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Artistul – film mut alb-negru 3D

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Artistul – film mut alb-negru 3D Share Artistul – film mut alb-negru 3D


*Filmul cu 10 nominalizări și cele mai mari șanse la Oscar ajunge în cinematografele din România.*

Artistul, comedia mută care a obţinut 10 nominalizări la premiile Oscar din acest an, a câştigat trofeul Globul de Aur pentru ,,Cel mai bun film de comedie sau musical” şi a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Cannes, va rula în cinematografele din România începând cu data de 24 februarie. Filmul este un spectacol în sine care sărbătoreşte epoca peliculelor mute şi evidenţiază importanţa acestora pentru cinematografia modernă.

Povestea are loc la Holywood, în 1927, atunci când filmele mute începeau să fie înlocuite cu producţii cu voce. George refuză să devină parte din noul showbiz şi respinge ideea folosirii de noi tehnologii. În scurt timp, ajunge un actor obscur, pe care producătorii de filme nu-l mai doresc şi pe publicul, fascinat de jocul actoricesc al noilor actori, l-a uitat.
Jean Dujardin, actorul din rolul principal spune despre George că joacă mereu un rol, “de parcă ar fi doar o imagine, o faţă pe un poster. Apoi, încetul cu încetul această încredere începe să se zdruncine, iar apoi ajunge la un punct critic. În final, nu mai este o fotografie, ci un om, doar un om. Îmi place această trecere”.

**Film mut în era 3D**

Regizorul Michel Hazanavicius motivează decizia de a realiza un film mut în epoca filmelor 3D şi a efectelor speciale: “Un film mut te responsabilizează ca regizor. Totul stă în imagine, în buna organizare a semnalelor pe care le trimiţi către public. Este un cinema emoţional, senzorial; lipsa sunetului te duce înapoi la modul tradiţional de a spune o poveste, care are efect doar pe baza sentimentelor pe care le-ai creat. Mi s-a părut o provocare care mi-ar fi adus o mare mulţumire, odată dusă la bun sfarşit.”

**Poveste nemurioare şi cât se poate de actuală**

“Pentru mine, este interesant să privim povestea lui George din perspectiva unui om care trece printr-o perioadă de schimbare. Lumea este mereu în schimbare şi ni se poate întâmpla oricând să privim în altă direcţie. Într-o zi lumea îţi spune că faci parte din trecut. Aşa ceva ni se poate întâmpla oricăruia dintre noi, la birou, într-o fabrică, sau chiar într-o relaţie, este un sentiment pe care îl poate înţelege oricine.“ – Michel Haznavicius.

**The Artist**
Regie: Michael Hazanavicious
Cu: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, Penelope Ann Miller, James Cromwell
Franţa-Belgia, 2011, 100 minute

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.