Cu ocazia zilei de 1 Martie, bucătarul chef de LaCetate, Emil Beian, vă oferă un mărțișor “culinar” :
**Piept de pui umplut cu ciuperci, gratinat cu cașcaval afumat, servit cu sos de muștar Dijon și cartofi franțuzești la tavă.**
**Mod de preparare:**
Pentru o porție se folosește o jumătate dintr-un piept de pui fără os, se crestează și se introduc ciupercile sotate în prealabil. Pieptul se trage în unt la foc moderat, pe ambele părți, apoi se introduce la cuptor la 180°C, aproximativ 10 minute. Se adaugă o felie de cașcaval afumat apoi se mai lasă la cuptor 2 minute până ce se gratinează.
Pentru sos: în untul rămas de la puiul în tigaie se adaugă usturoi și ceapă tăiate fin. Când sunt pătrunse se adaugă muștar de Dijon, puțină smântână dulce și se fierbe la foc mic câteva minute, până ce sosul prinde consistență.
Cartofii se taie felii foarte subțiri apoi se amestecă cu sare, piper alb, usturoi tăiat mărunt, smântână dulce și parmezan. Se așează într-o tavă apoi se dau la cuptor până prind culoare și sunt pătrunși.
Desert:
Tartă de banane cu sos fierbinte de caramel și lichior de căpșuni, servită cu înghețată de vanilie.
Meniul de mai sus, împreună cu formația IDEAL, totul la numai 50 de lei, vă vor aminti de o primăvară… LaCetate.
Rezervări la 0248/265.595 sau pe www.lacetate.com