Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Army in Concert deschide stagiunea

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Army in Concert deschide stagiunea Share Army in Concert deschide stagiunea


Stagiunea **”Army in Concert”** debutează joi, **23 februarie**, **ora 19.00**, readucând **Orchestra Reprezentativă a Armatei** pe scena **Sălii Radio**. Primul spectacol prezintă publicului bucureştean o premieră absolută: melanjul dintre vioara solistului *Rene Popescu* şi *orchestra de suflători* condusă de maestrul *Aurel Gheorghiţă*, pentru interpretarea piesei “Lista lui Schindler” într-un concert extraordinar.

Repertoriul orchestrei de suflători este inedit, incluzând piese de factură clasică, compuse special pentru această formulă. D e asemenea, instrumentele de coarde au fost înlocuite cu cele de suflat din lemn, iar apariţia saxofonilor, a bassethorni-lor şi a tubei a contribuit la lărgirea spectrului aparatului orchestral.

**Army in Concert** este titlul sub care s-a desfăşurat *Stagiunea de Concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei* începând cu anul 2010, iar aceasta continuă inclusiv în acest an. Acest proiect a ajuns la cea de-a treia ediţie, conceptul său cuprinzând colaborări variate, muzică live, proiecţii de imagini reprezentative şi o prezentare scenică inedită.

Conceptul stagiunii este o incursiune sonoră pe teme de muzică clasică, muzică de operă, jazz, swing, muzică de film şi pop, punând în valoare acest brand de tradiţie şi real palmares. Multitudinea genurilor musicale abordate de către Orchestra Reprezentativă a Armatei, condusă de dirijorul Aurel Gheorghiţă, duce la incursiuni sonore plăcute ascultătorului de toate vârstele, numărul adepţilor genului fiind în creştere.

Luând naştere cu peste o jumătate de veac în urmă, Orchestra Reprezentativă a Armatei constituie astăzi cea mai titrată orchestră de suflători din România şi, în acelaşi timp, etalonul de performanţă pentru toate formaţiile de acest gen din ţară. O adevărată ”forţă de imagine” a Armatei şi a României în lume, se bucură de un palmares demn de cel al marilor orchestre ale lumii, incluzând numeroase CD-uri, casete audio-video, dar şi prezenţe la cele mai importante festivaluri ale muzicilor militare din întreaga lume: Oslo, Beijing, Berlin, Munchen, Teheran, Paris, Ankara etc.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6, Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu”, Sector 4, Primăria Sectorului 4.

Intrarea este liberă!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.