Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Viaţa peştilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Viaţa peştilor Share Viaţa peştilor


„La vida de los peces” este un film chilian recomandat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, film care a adunat mai multe premii, inclusiv „Premiul Juriului” și „Cel Mai Bun Regizor” la Los Angeles Latino International Film Festival 2011. Un film despre trecut şi despre origini, despre cum trecutul te urmăreşte, oricît de departe ai fugi, oricît de tare te-ai îndepărta de ţara/locul în care te-ai născut, de neam şi de familie, de ce erai în copilărie.

Andres este un chilian stabilit de 10 ani în Germania, timp în care nu s-a întors niciodată în casa în care are loc acţiunea filmului, casa copilăriei lor, unde se întîlneşte toată gaşca cel puţin o dată pe an, la ziua de naştere a unuia dintre ei. Fiind ziarist de succes şi avînd ocazia să se întoarcă în Chili, Andres nimereşte exact la această zi de naştere, unde-i întîlneşte pe toţi prietenii din copilărie, de care-şi ia rămas bun pe rînd, fiindcă se grăbeşte la aeroport.

Tot filmul Andres trece dintr-o cameră în alta, luîndu-şi rămas bun de la fiecare prieten în parte, această casă-trecut fiind ca un labirint care nu se mai termină, iar cînd ajunge la fosta sa iubită, Beatriz, iubirea vieţii lui, totul se complică, trecutul omniprezent invadînd năvalnic prezentul imediat, chiar dacă femeia între timp s-a măritat, a născut gemene, a şi divorţat şi iar s-a împăcat cu fostul soţ.

Un film regizat de Matías Bize, un film destul de static, care chiar în timpul vizionării te face să te gîndeşti (şi) la ale tale, un film cu actori frumoşi, cu Santiago Cabrera şi Blanca Lewin în rolurile principale, despre viaţă şi soartă, despre fericire şi tristeţe, despre sentimentele din trecut, care-s ca nişte peşti într-un acvariu. Sunt secvenţe foarte frumoase: cu prietenii, cu copiii, cu prietenele, în singurătate şi, fireşte, cu fosta iubită, în special în timp ce vorbesc după acvariul prin care se plimbă peştişorii. Un film care în perioada următoare poate fi văzut la Cityplex Braşov. Vizionare plăcută şi utilă!

– „La vida de los peces”/Viaţa peştilor (Chile, 2010)
– Regia: Matías Bize.
– Cu: Santiago Cabrera, Blanca Lewin
– Cityplex Braşov

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.