Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

O mulţime de nume noi la Sziget

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O mulţime de nume noi la Sziget Share O mulţime de nume noi la Sziget


**Şi toate sunt cu adevărat extraordinare: Korn – o legendă a metalului, îşi prezintă noul album; Two Door Cinema Club; Steve Aoki; Axwell; Beatsteaks; dEUS; Ministry; Bebel Gilberto; Caro Emerald… la alegere.**

**Korn**
Au trecut deja 20 de ani de când Korn au luat cu asalt topurile mondiale ale scenei metal, unde au și rămas încă de atunci. Au vândut până acum zeci de milioane de albume, sunt câştigătorii a două premii Grammy şi sunt consideraţi în general punct de referinţă în cultura contemporană a muzicii rock/metal. La Sziget vin să îşi prezinte noul LP, considerat şi el, la rândul lui, o nebunie de metal cu influenţe dubstep, cu titlul „The Path of Totality”.

**The Vaccines**
The Vaccines au fost descrişi de BBC drept una dintre cele mai interesante perspective ale anului 2011, iar trupa a confirmat aşteptările cu primul lor album „What Did You Expect From The Vaccines?” Adepţi ai stilului indie rock şi provenind din Londra, ei au fost deja nominalizaţi la unele dintre cele mai mari premii ale industriei muzicale de pe continent şi au de gând să înceapă lucrul la un nou LP în martie.

**Magnetic Man**
Eroii dupsetp-ului Artwork, Benga and Skream, şi-au unit şi ei forţele pentru a creat legendara formulă Magnetic Man, lansând albumul omonim în 2010, care a avut succes aproape instantaneu. 3 în 1 este mereu o ofertă bună, aşa că fiţi pregătiţi pentru un concert de zile mari la Sziget.

**Steve Aoki**
Steve Aoki are rădăcini japoneze, trăieşte în California şi până în prezent şi-a câştigat renumele de maestru al scenei electro house. „Wonderland’, albumul lui de debut a fost lansat în luna ianuarie a acestui an, dar a mai realizat remixuri pentru alte trupe, cum ar fi Justice sau Franz Ferdinand. DJ şi producător, el este în acelaşi timp şi fondatorul Dim Mak Records, o companie de renume internaţional.

**Axwell**
Sunt mulţi ani deja de când nu mai putem să ne imaginăm clasamentele cu DJ făcute de DJ Magazine fără numele lui Axwell în ele. El este membru al faimoasei Swedish House Mafia şi unul dintre cei mai importanţi contribuitori ai scenei muzicii electronice din Scandinavia.

**Two Door Cinema Club**
Two Door Cinema Club este poate cea mai iubită trupă britanică indie din ultima vreme. Relaxantă şi organizată în jurul chitărilor, deşi nu respinge nici sunetele electronice. Au cântat deja la scele mai mari festivaluri şi în prezent lucrează la al doilea lor album de studio.

**Beatsteaks**
Când vine vorba de a combina distracţia şi muzica punk, piese scurte, dar pierdute de sub control, poate că ar fi interesant să vă întoarceţi privirea spre Germania. Nu e o glumă! Beatsteaks activează de peste 15 ani, au înregistrat deja 7 albume, iar piesa „House of Fire” de pe noul lor album a fost chiar selectată pentru coloana sonoră a celui de-al treilea film din seria Transformers.

**dEUS**
Nemuritorii cult-rock-ului din Antwerp, dEUS, sunt din totdeauna favoriţii marilor festivaluri. Sunt una dintre puţinele trupe care pot să evoce şi să reproducă aproape de perfecţiune mânia şi melancolia care se revarsă din înregistrările lor de studio şi în concerte.

**Ministry**
Sintetizatoare şi riff-uri de chitară aproape automatizate, un ritm extraordinar şi un spectacol al muzicii industriale care pur şi simplu te dau pe spate. Cam atât trebuie să ştiţi despre Ministry, care, după 3 ani de tăcere au înregistrat un nou album şi sunt gata din nou să ia cu asalt lumea.

**Caro Emerald**
Caro Emerald este artistul favorit şi produsul nr. 1 de export al Olandei. Noua senzaţie a stilului nu-jazz a câştigat deja câteva mari premii, din combinaţia de groovin’ jazz, swing şi tango pe care o propune, dar face acest lucru într-o manieră care te obligă aproape să îi iubeşti muzica, chiar dacă nu eşti nici pe departe un iubitor al muzicii jazz.

**Bebel Gilberto**
O voce extraordinară, o personalitate foarte carismatică şi deja cu o nominalizare la Grammy, sunt doar câteva dintre cuvintele cu care o putem descrie pe Bebel Gilberto, considerată şi ambasadoarea modernă a bossa nova. Artista braziliană combină muzica din regiunea Bahia cu ritmuri electronice, iar ultimul ei album „All in One” a fost nominalizat la categoria „cel mai bun album de muzică contemporană” la premiile Grammy 2009.

Detalii pe: www.szigetfestival.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.