Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Toto Cutugno in România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Toto Cutugno in România Share Toto Cutugno in România


“The Italian Legend”, asa cum este definit de presa din lumea intreaga, Toto Cutugno are în palmares melodii cântate în peste 200 de ţări. A lansat douăsprezece albume proprii vândute în peste 150 de milioane de exemplare şi este primul cantautor care a câştigat Marele Premiu al Festivalului Sanremo („Solo noi”, 1980) şi singurul italian care a câştigat Eurovisionul („Insieme”, 1990). Melodia „L’italiano” este interpretată în peste 160 de variante, fiind cel mai fredonat cântec italian al tuturor timpurilor după „Volare” (Domenico Modugno), iar discul cu acelaţi nume a fost cel mai vândut disc italian între anii 1981 şi 1986.

Toto Cutugno a făcut istorie pe scena Festivalului de la Sanremo, fiind autorul a 29 de melodii în concurs interpretate de el sau alţi solişti italieni şi străini din 1970 până în 2010. De şase ori Cutugno a ocupat locul II la Sanremo: „Serenata” în 1984, „Figli” – 1987, „Le mamme” – 1988, „Emozioni” – 1989, „Gli amori” – 1990, „Come noi nessuno al mondo” – 2005. Cunoscut, îndrăgit în Europa şi întreaga lume, Toto Cutugno este, în egală măsură, compozitor care scrie şi cântă melodii cu versuri deosebite, instrumentist care cântă la nouă instrumente, autorul unor capodopere muzicale precum „L’ete indien” (cu peste 250 de variante), „Et si tu n’existais pas”, „L’italiano”, „Serenata”.

Mai mult, Toto Cutugno este autorul a peste 400 de melodii cântate în lumea întreagă de interpreţi ca: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Fausto Leali, Gerard Lenorman, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Ricchi e poveri, Jose Luis Rodriguez, dar şi de mari orchestre precum Pourcel, Caravelli sau Paul Mauriat.

Pe 29 februarie, Toto Cutugno vine la Bucureşti pentru un concert live de peste două ore, însoţit de formaţia sa, compusă din opt instrumentişti. În show-ul de la Sala Palatului, organizat de Niki Constantinescu – promoter şi Big Name Entertainment, Cutugno va interpreta toate marile succese, dar şi noile sale compoziţii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.