Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Dragobete LaCetate

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dragobete LaCetate Share Dragobete LaCetate


De Dragobete, deși este o sărbătoare pur românească, Emil Beian, bucătarul CHEF de LaCETATE, vă propune altceva: un escalop de porc cu ciuperci champignon cu sos de vin alb și coniac, servit cu risotto și broccoli.

Mod de preparare:

Mușchiul de porc se feliază și se bate cu ciocanul de șnițel, se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Apoi se trece printr-un strat foarte subțire de făină. Se topește untul la foc moderat, se pun ciupercile tăiate felii subțiri, apoi se adaugă mușchiul de porc. După ce a prins culoare arămie carnea se întoarce, apoi se adaugă vinul alb, coniacul și puțină smântână dulce. Se mai lasă pe foc 2-3 minute până ce se omogenizează sosul.

Risotto: Ceapa și morcovul se taie mărunt, se călesc ușor în ulei de măsline, se pune orezul, apoi se adaugă progresiv supa de pui amestecându-se continuu timp de 3-4 minute, până ce orezul se simte “al dente”. Spre finalul procesului de preparare se adaugă broccoli proaspăt, opărit dinainte și cuburi de unt.

Desert: Double Expresso Tiramissu

Pe 24 februarie, LaCetate va invită să savurați acest meniu alături de o autentică orchestră de lăutari condusă de maestrul PETRIȘOR MIHALCEA.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.