De Dragobete, deși este o sărbătoare pur românească, Emil Beian, bucătarul CHEF de LaCETATE, vă propune altceva: un escalop de porc cu ciuperci champignon cu sos de vin alb și coniac, servit cu risotto și broccoli.
Mod de preparare:
Mușchiul de porc se feliază și se bate cu ciocanul de șnițel, se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Apoi se trece printr-un strat foarte subțire de făină. Se topește untul la foc moderat, se pun ciupercile tăiate felii subțiri, apoi se adaugă mușchiul de porc. După ce a prins culoare arămie carnea se întoarce, apoi se adaugă vinul alb, coniacul și puțină smântână dulce. Se mai lasă pe foc 2-3 minute până ce se omogenizează sosul.
Risotto: Ceapa și morcovul se taie mărunt, se călesc ușor în ulei de măsline, se pune orezul, apoi se adaugă progresiv supa de pui amestecându-se continuu timp de 3-4 minute, până ce orezul se simte “al dente”. Spre finalul procesului de preparare se adaugă broccoli proaspăt, opărit dinainte și cuburi de unt.
Desert: Double Expresso Tiramissu
Pe 24 februarie, LaCetate va invită să savurați acest meniu alături de o autentică orchestră de lăutari condusă de maestrul PETRIȘOR MIHALCEA.