Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cel de lîngă tine

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cel de lîngă tine Share Cel de lîngă tine


Dacă vreţi să aveţi o seară veselă şi distractivă, cea mai recentă piesă de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov – „Cel de lîngă mine” de David Lindsay-Abaire – e alegerea perfectă. Spectacolul e regizat de Vlad Zamfirescu, cunoscut în primul rînd ca super actor, care a jucat în cîteva piese şi pe scena teatrului unde acum e regizor, în cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporană, la ediţia trecută cîştigînd premiul pentru cel mai bun actor. David Lindsay-Abaire este un dramaturg american contemporan, deţinător al celui mai prestigios premiu din SUA, Pulitzer, iar scenografia îi aparţine lui Bogdan Spătaru.

„Cel de lîngă mine” e un spectacol compus din trei părţi, „Baby Food”, „That Other Person” şi „Crazy Eights”, toate în cîte un singur act, în care sunt prezentate situaţii de viaţă la care nu te poţi abţine să nu izbucneşti în rîs, poate şi pentru că-s tare actuale şi uşor recognoscibile în viaţa cotidiană de aici şi acum.

În „Baby Food” are loc o cină, la care iau parte două perechi tinere, jucate de Gabriel Costea, Mirela Borş, Demis Muraru şi Mihaela Alexandru. Marlon şi Joyce hotărăsc că prietenii lor Gary şi Danita sunt numai buni pentru a fi naşi ai copilului lor nou născut şi fac o cină magică a cărei reţetă e culeasă de pe internet, cu ajutorul google, site care este pomenit în toate cele 3 părţi. Nu vă povestesc nici piesa, nu divulg nici reţeta, dar nici ingredientul secret, pe care vă las să-l descoperiţi la teatru – vă asigur că merită. În această primă parte uimitor e cum mereu alţii hotărăsc pentru tine, fără ca tu să ai idee de ce planuri are altcineva cu tine, de parcă tu nici n-ai conta, ai fi doar un fel de obiect pentru „cel de lîngă tine”. Marlon şi Joyce sunt revoltaţi pe faptul că Gary şi Danita au hotărît să divorţeze, că nu se poate aşa ceva, pentru că ei trebuie să fie un exemplu, că trebuie să aibă grijă de copilul lor, care nu poate să aibă nişte naşi care nu se înţeleg între ei ş.a.m.d.

„That Other Person” e un fel de telenovelă, în care joacă Bianca Zurovski, Maria Gârbovan, Carmen Moruz, Relu Siriţeanu şi Ciprian Mistreanu. Două familii se află în plină ceartă cînd apare o fostă colegă de-a lor, pe care n-o mai recunosc din cauza unei operaţii, femeie care e disperată din cauza copilului ei, conceput cu unul dintre cei doi bărbaţi. Nu mai ştie ce să facă, aşa că vine la el. Ce iese de aici – e mai degrabă ca-n filme decît ca la teatru.

În „Crazy Eights” Iulia Popescu joacă rolul unei foste puşcăriaşe, Connie, supravegheată de Benny, un ofiţer care se îndrăgosteşte de ea (Gabriel Costea), dar asta aflăm pe parcurs. Un cunoscut de-al ei, Cliff, interpretat de Demis Muraru, vine să joace cărţi şi datorită lui îl descoperim şi noi pe cel de lîngă Connie, cea de lîngă Benny şi nu în ultimul rînd pe cel de lîngă Connie şi Benny. Rîzi cu lacrimi!

Piesa „Cel de lîngă mine” de David Lindsay-Abaire e o comedie amară, care ilustrează relaţii umane complexe, jocul actorilor braşoveni e minunat, ca de obicei, şi-l descoperim şi pe Vlad Zamfirescu în calitate de regizor – motive serioase să nu pierdeţi acest spectacol super haios de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.