Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Ana Ularu, noul rockstar al Berlinalei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ana Ularu, noul rockstar al Berlinalei Share Ana Ularu, noul rockstar al Berlinalei


Ana Ularu este unul dintre cei mai buni 10 actori tineri din Europa. “Legenda” cinematografiei John Hurt i-a înmânat zilele trecute trofeul Shooting Stars, la Festivalul International de Film de la Berlin, într-una din cele mai aspirationale seri de gală pentru tinerii actori din industria cinematografică europeană. În sala din Berlinale Palast se afla si controversatul actor Billy Bob Thornton, fostul sot al Angelinei Jolie, care i-a aplaudat minute în sir pe cei 10 actori selectati în prestigiosul program Shooting Stars în 2012.

Poate că deja am spus de prea multe ori ceva axiomatic: a fost o experientă superbă! Dar adevărata stare se insinuează abia acum, când bagajele sunt gata. Dorul de nebunia, ritmul, energia si frumusetea unei perioade unice si senzatia de multumire si recunostintă. Pentru că asta mi s-a oferit, a declarat Ana Ularu despre experienta ei în programul care a lansat carierele internationale unor nume precum Daniel Craig sau Rachel Weisz.

Juriul Shooting Stars a ales-o pe Ana pentru că “în Periferic, Ularu nu numai că duce pe umeri întreaga poveste, dar o face cu magnetism, complexitate si dă credibilitate unui personaj dificil. Dură si în acelasi timp vulnerabilă, Ana are o prezentă fizică uluitoare si, în acelasi timp, adaptabilă. La ea, ochii sunt într-adevăr o oglindă a sufletului. “

Alături de Ana, au mai primit trofeul Shooting Stars: Adèle Haenel (Franta), Anna Maria Mühe (Germania), Antonia Campbell-Hughes (Irlanda), Hilmar Guðjónsson (Islanda), Isabella Ragonese (Italia), Jakub Gierszał (Polonia), Bill Skarsgård (Suedia), Max Hubacher (Elvetia) si Riz Ahmed (Marea Britanie).

Tinerii, selectati de un juriu format din profesionisti ai industriei mondiale de film, au intrat într-un program intensiv de 3 zile (11-13 februarie) în care au avut întâlniri cu directori de casting, producători si regizori, un workshop cu agenti internationali, sedinte foto, o conferintă de presă internatională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, luni seara.

Pe covorul rosu, Ana a purtat rochia “Lexy” maxi, din colectia de primăvară-vară 2012 a Mariei Lucia Hohan. Amintind de clasicele siluete antice, dar având o abordare modernă, “Lexy” este o rochie cu spatele aproape gol, partial acoperit de tulle invizibil nude, creată dintr-un fluid tulle de mătase roz-zmeură, drapată si plisată. Multe din rochiile Mariei Lucia Hohan au fost deja alese de celebrităti din lumea internatională a filmului. Ținutele sunt preferate la Cannes sau la Hollywood pentru croiurile simple si delicatetea culorilor, decalate pe tesături fine si fragile, si primesc mereu cele mai bune cronici din partea presei de specialitate. În acelasi spirit, Ana nu a ales brandurile internationale propuse de organizatori, ci a purtat pantofi creati de designerul Mihai Albu.

Ana Ularu are 26 de ani si este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung si scurtmetraj, piese de teatru si seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai bună actrită la Festivalul de Film de la Salonic si trofeul Boccalino – Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. De remarcat productii ca Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu si inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) si Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).

Ajuns la a 15-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion). Shooting Stars este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene si are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (agenti, directori de casting, actori consacraţi, regizori, producători de renume).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.