Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/02/2012
Arhiva Zile si Nopti

Ne iubim românește!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ne iubim românește! Share Ne iubim românește!


Luna iubirii se apropie de sfârșit, dar asta nu înseamnă că tragem linie și am terminat-o cu vorbele dulci. După mult (sau puțin) așteptata Valentine’s Day, vine vremea să ne reîndrăgostim românește. Nu spun că obiceiurile împrumutate nu au farmecul lor. Dimpotrivă, oamenii le acordă foarte mare importanță și se implică în fel și chip, uitând că și pe la noi există obiceiuri frumoase.

Cu toate că nu este o sărbătoare atestată cronologic de foarte mulți ani, Dragobetele este tot mai mediatizată. Curios este că
stârnește reacții plăcute mai ales în rândul tinerilor. Desigur că se merge pe principiul că prea multe sărbători nu strică
niciodată și dacă în luna februarie se iubește, atunci să se iubească până la final. Dacă stau bine să mă gândesc, nu prea știu cine este acest Dragobete.

Unii spun că ar fi Cupidonul românesc, alții că ar fi un ciobănaș care umbla cu Baba Dochia prin munți, alții spun că este protectorul păsărilor. În orice caz, el este pretextul perfect pentru a spune cuvinte frumoase unui om drag. Tradiția populară spune că Dragobetele este o nuntă a naturii, pentru că se apropie primăvara, iar fetele și băieții trebuie să sărbătorească prin voie bună. Doar așa vor fi îndrăgostiți tot anul.

Regula este ușor de respectat, așa că vă doresc Zile și Nopți cu iubire!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.