Fabrica de Bere Ursus este pentru cei mai mulți o locație ideală pentru a petrece câteva ore în compania prietenilor, savurând o bere Ursus rece și proaspătă. Până nu de mult, recunosc că și eu alegeam acest local ca și loc de socializare, dar la ultima vizită am descoperit că Fabrica de Bere Ursus este un restaurant de primă mână, cu un meniu absolut amețitor.
Pentru început, nu pot să nu vă zic două vorbe despre local, unic în Cluj datorită amplasării (în cadrul vechii fabrici de bere Ursus), decorului (fiecare din încăperi este amenajată într-un stil diferit). Localul este cunoscut și apreciat mai ales datorită experienței unice oferite clienților, și anume acces la producția berii, încăperea unde are loc procesul de fabricare al berii fiind despărțită de zona destinată clienților printr-un perete de sticlă, permițând acestora să admire recipientele în care se fierbe malțul, fermentează drojdia sau cele în care se adaugă hameiul.
În ceea ce privește preparatele culinare, de la Sea Bream in parmesan (doradă în crustă de parmesan cu cartofi gratinați și legume la tigaie), coaste de porc la grătar marinate în sos barbeque, cartofi prăjiți și sos salsa, Viennese Schintzel (antricot de vită pane, prăjit în unt, servit cu cartofi piure și varză călită), Crispy Chicken Fingers (baghete din piept de pui pane servite cu cartofi prăjiți și sos roze de maioneză sau păstrav la cuptor cu cimbru, lămâie, risotto de ciuperci și spanac sote, până la delicioasele salate de vinete (servită cu roşii şi pâine toast), salată de pachețele crocante umplute cu brânză de capră sau Euphoria Salad (salată cu piept de pui pane, ardei copți marinați, roșii cherry, rucola, julienne de ridiche albă și cremă de brânză cu susan), totul este proaspăt, gustos și bineînțeles sănătos, combinația dintre ingrediente și tușa finală de condimente oferind un gust aparte tuturor sortimentelor de mâncare disponibile aici.
Și să nu uităm desigur de momentul dulce al finalului de gustare: Tiramisu sau fructe caramelizate cu îngheţată de vanilie în înveliş crocant sunt alegeri perfecte, noi vă recomandăm însă să gustați tarta caldă Tatin de mere, cu înghețată de vanilie.
– FABRICA DE BERE URSUS
– Calea Mănăștur nr. 2 – 6
– Orar: L – D: 09.00 AM – 05.00 AM
– Tel: +40 755 114 445
– office@euphoria.ro
– www.ursus.ro/fabricadebereursus