Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Tu ce ai face pentru a supraviețui unei invazii extraterestre?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tu ce ai face pentru a supraviețui unei invazii extraterestre? Share Tu ce ai face pentru a supraviețui unei invazii extraterestre?


The Darkest Hour face parte din categoria filmelor care merită văzute fără prea multă pregătire anterioară. Cu alte cuvinte, este inutil să citești review-uri, părerile criticilor sau comentarii de pe forumuri. Cel mult, uită-te la trailere (găsești cam 2 pe
Youtube), apoi sună-ți 3-4 prieteni și fă-ți rezervare la cinematograf. În felul acesta, nivelul așteptărilor nu ajunge să fie prea mare, iar în cazul în care filmul nu îți place prea mult, te declari mulțumit că ai petrecut o oră jumate în compania plăcută a prietenilor, ba mai mult, ai și un subiect de discuție pentru următoarele 60 de minute.

The Darkest Hour are ceva din “The Mist”, pare a fi inspirat și din seria “28 Days Later”, respectiv “28 Weeks Later”, dar în esență, e unic datorită felului în care este portretizat “dușmanul”. Iată și povestea (care nu excelează în orgininalitate) pe scurt: un grup de tineri americani ajung la Moscova, unde, sunt hotărâți să descopere în detaliu fascinația vieții urbane diurne și nocturne. Însă în scurt timp, tinerii ajung să fie nevoiții să se ascundă din calea unei specii extraterestre care atacă pe nepusă masă nu doar Moscova ci întreaga lume.

Partea cea mai interesantă a filmului ține de extratereștri, mai exact de specificitatea acestora: sunt invizibili ochiului uman, devorează orice sursă de energie (inclusiv oameni, animale) și deci, devin extrem de greu de ucis. Dar, ca în toate filmele americane, Răul are întotdeauna un punct slab, astfel încât Binele, mereu înzestrat cu o inteligență superioară, găsește o
modalitate prin care să-l poată stârpi. Eroii noștri vor da dovadă de cele mai înălțătoare sentimente de eroism, prietenie și
bineînțeles, istețime, astfel încât vor încerca în primul rând să supraviețuiască, și în al doilea rând, să salveze lumea.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută