Le e mult mai ușor să piardă șirul paharelor, spun cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth. La studiu au luat parte 80 de participanţi și participante, care au avut de ales între mai multe sortimente de băuturi aloolice – mai tari, mai dulci sau mai amărui. Totul, pe diverse fonduri muzicale – muzică tare, de club, sau ceva subtil, ambiental. Testele au arătat că, pe măsură ce numărul decibelilor creștea, băuturile alese erau tot mai dulci. Iar starea voluntarilor vira tot mai eficient spre pileală maximă.
„Muzica influenţează direct felul în care interpretăm gustul. Ne distrage atenţia“, crede doctorul Lorenzo Stafford, coordonatorul studiului. Mai mult, s-a demonstrat că oamenii beau mai repede și, prin urmare, mai mult, pe măsură ce muzica este mai tare. Asta pentru că bruiajul sonor nu ne dă peste cap doar auzul, ci și restul simţurilor, așa că devine tot mai dificil să ţinem socoteala, după număr și gust, paharelor date peste cap.