Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Decibelii cresc alcoolemia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Decibelii cresc alcoolemia Share Decibelii cresc alcoolemia


Băutura și muzica tare merg prea bine împreună ca să fie „de bine“. E posibil să fi simţit deja asta pe pielea ta, la ieșirile în club sau la petrecerile cu multă lume și mulţi decibeli. Un studiu britanic apărut în publicaţia de specialitate Food Quality and Preference arată că fondul muzical și consumul de alcool sunt într-o relaţie surprinzător de strânsă. Mai precis, cu cât muzica este mai tare, cu atât participanţii la eveniment beau mai mult.

Le e mult mai ușor să piardă șirul paharelor, spun cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth. La studiu au luat parte 80 de participanţi și participante, care au avut de ales între mai multe sortimente de băuturi aloolice – mai tari, mai dulci sau mai amărui. Totul, pe diverse fonduri muzicale – muzică tare, de club, sau ceva subtil, ambiental. Testele au arătat că, pe măsură ce numărul decibelilor creștea, băuturile alese erau tot mai dulci. Iar starea voluntarilor vira tot mai eficient spre pileală maximă.

„Muzica influenţează direct felul în care interpretăm gustul. Ne distrage atenţia“, crede doctorul Lorenzo Stafford, coordonatorul studiului. Mai mult, s-a demonstrat că oamenii beau mai repede și, prin urmare, mai mult, pe măsură ce muzica este mai tare. Asta pentru că bruiajul sonor nu ne dă peste cap doar auzul, ci și restul simţurilor, așa că devine tot mai dificil să ţinem socoteala, după număr și gust, paharelor date peste cap.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.