Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cartea bătrânilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cartea bătrânilor Share Cartea bătrânilor


Dacă nu ați reușit să ajungeți la premiera spectacolului „Cartea Bătrânilor”, care a avut loc luna trecută, noi vă recomandăm să nu ratați vineri, 27 ianuarie de la ora 20.00 acest spectacol în regia Mihaelei Panainte. „Cartea bătrânilor” este un poem de 699 de versuri, scris de celebrul poet maghiar ardelean Szilagyi Domokos, după desenele lui Plugor Sandor.

Pornind de acest poem, regizoarea Mihaela Panainte a creat un spectacol-instalaţie, din distribuție făcând parte Harsanyi Attila, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciaţi actori de limbă maghiară din Transilvania. Originar din Budapesta, cu o carieră dramatică de peste 20 de ani în Ungaria, Attila colaborează de câţiva ani cu teatre şi companii independente din România.

Cel mai important rol creat aici (la noi în țară) este în monodrama Hess de Alina Nelega, montată la Aradi Kamaraszinhaz, pentru care Harsanyi Attila a obţinut în 2011 premii la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare şi la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. Instalaţia spectacolului „Cartea bătrânilor” a fost realizată de artistul Adrian Cojocaru, iar din echipa spectacolului mai fac parte Bodoki-Halmen Kata, Almási Attila și Bándi Dániel Dávid. Durata spectacolului este de 50 de minute.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.