Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

România descrisă prin step, dans şi mimă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii România descrisă prin step, dans şi mimă Share România descrisă prin step, dans şi mimă


Cum putem cuprinde România printr-o singură caracterizare? “Delăsare”? “Sărmăluţe”? “Credinţă”? “Manele”? Realizăm că România presupune un amestec prea vast de atitudini şi mentalităţi, ca un imens puzzle. Şi atunci cum să o înţelegi până la capăt – cu răbdare, dragoste şi umor – , fără încrâncenare?

Dan Puric şi compania PassePartout au găsit soluţia: prin dans, mimă, lipsa cuvintelor, muzică şi multă emoţie. Pe scurt, prin spectacolul “Made in Romania”, un şir de întâmplări scurte, tipic româneşti, evocate cu ajutorul dansului şi al pantomimei. Povestirile se succed cu un ritm ameţitor, trecând prin scene de o ironie savuroasă (fascinaţia post-decembristă pentru filmele cu karate, văzute în grup la vecinul norocos, posesor de VCR), dansuri populare şi evocarea credinţei şi realizând astfel un portret plin de umor, efervescenţă, creativitate al României.

“Am lucrat la > cu speranţa că în super-market-ul în care trăim, aceşti FAST-MEN, FAST-THINKERS, FAST-LOVERS, se vor opri din FAST-FOOD-ul lor şi-şi vor aminti ceva…”, descria Dan Puric acest spectacol. Frumos.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.