Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Piesa Avalanșa pe scena TNB

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Piesa Avalanșa pe scena TNB Share Piesa Avalanșa pe scena TNB


Pe 7 decembrie, scena Teatrului National din București a găzduit premiera piesei de teatru ”Avalanșa”, prima piesă pe care Radu Afrim acceptă să o asocieze unei astfel de instituții. Underground-ul și avangarda se pregătesc să scuture mainstream-ul atacând din interior, sau etichetele se lasă în sfârșit șterse, răzuite cu unghia de învelișul lor protector?

”Autorul a scris o piesă despre o avalanșă. Eu am făcut un spectacol despre o frică” spune Radu Afrim într-un interviu acordat site-ului HotNews.ro, deși metafora pe care autorul construiește piesa este cea a privării de libertate și a efectelor pe care frica le poate avea asupra rațiunii.

Într-un sat din estul Anatoliei oamenii trăiesc sub teroarea unei posibile avalanșe, astfel încât nimănui nu îi este permis să scoată vreun sunet. În această închisoare de gheață, de murmure și de teroare, un cuplu aflat pe punctul de a naște prematur, decide să spargă tradițiile la fel de vechi precum muntele care îi găzduia.

”Avalanșa” răsună ca un ecou al constrângerilor sociale și al regulilor absurde, așa-zise de neatins.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.