Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Muzici de soi: When violin meets guitar

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Muzici de soi: When violin meets guitar Share Muzici de soi: When violin meets guitar


Nu ai parte prea des de inovaţii reale în muzica ce se naşte în Bucureşti. Mai mereu, „noul” trebuie să sune a ceva, să semene cu ceva cunoscut. Nu este şi cazul a doi muzicieni de care probabil nu ai auzit, dar care cu siguranţă merită toată atenţia ta: Cristian Horia şi Emilian Florentin Gheorghe, care au creat proiectul „When violin meets guitar”.

În primele secunde, tinzi să îi încadrezi în stilul jazz manouche, însă peste câteva momente vei fi surprins să recunoşti cele mai surprinzătoare compoziţii interpretate în stil nonconformist la vioară şi chitară: de la melodiile lui Dan Spătaru sau Queen, la piese din coloane sonore cunoscute („Pisica albă, pisica neagră” a lui Kusturica) sau lucrările lui Vivaldi, Bach, Piazzola, Brubeck, Enescu, Django Reinhardt, Brahms şi Mancinni.

Cei doi trec cu o viteză şi vioiciune ameţitoare prin o mulţime de stiluri muzicale, arcuşului şi corzilor nescăpându-le nimic. Partea şi mai frumoasă la toată treaba asta e că cei doi cântă în cluburi, puburi şi ceainării, oferind un show culturalo-entertaining. Îi poţi asculta în fiecare marţi, în Fire.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.