Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Macbeth: Ion Caramitru la TNB, într-un rol criminal

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Macbeth: Ion Caramitru la TNB, într-un rol criminal Share Macbeth: Ion Caramitru la TNB, într-un rol criminal


Ce poate ieşi atunci când îi reuneşti pe marele Will cu doi iluştri actori precum Ion Caramitru şi Valeria Seciu? Nimic altceva decât „Macbeth”, o capodoperă marca Shakespeare interpretată de doi monştri sacri care se reîntâlnesc pe scena Teatrului Naţional după 47 de ani.

Spectacolul, un experiment minimalist al regizorului Radu Penciulescu, pune în scenă povestea regelui Macbeth şi a soţiei lui, Lady Macbeth. Povestea este, din păcate, mai actuală ca oricând: dorinţa de afirmare şi setea pentru supremaţie fac să dispară orice urmă de raţiune din noi. Astfel, smintitul de putere Macbeth (Caramitru), e împins de soţia lui (interpretată magistral de o austeră Valeria Seciu) să îl ucidă pe regele Duncan, pentru a-i lua locul la domnie.

Păstrarea tronului nu e însă uşoară: o crimă va atrage altele şi altele, până când cuplul regal va realiza că domnia lui se spală doar în băi de sânge. Va avea conştiinţa celor doi vreun rol în toată povestea? Şi va reuşi Macbeth să îşi păstreze tronul? Află săptămâna viitoare, în cadrul Festivalului Shakespeare, pentru care care piesa a fost selectată.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.