Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Casian Maier în expoziţie la Casa Schuller

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Casian Maier în expoziţie la Casa Schuller Share Casian Maier în expoziţie la Casa Schuller


Galeria Casei Schuller din Mediaş va găzdui în 27 ianuarie, de la orele 18, vernisajul expoziţiei de pictură a unui tânăr şi talentat artist plastic, Casian Maier. Casian are 15 ani, locuieşte în Dumbrăveni, dar este elev în clasa a IX-a la liceu St.L.Roth din Mediaş.

Tânărul mărturiseşte că pasiunea pentru desen şi culoare este una pe care o are de la o vârstă fragedă, dar că preocupările sale pe tărâmul artelor au devenit serioase odată cu ucenicia începută sub îndrumarea artistului plastic medieşean, Adrian Matei.Trările adolescentine şi emoţiile vârstei plină de energie se răsfrâng în tablourile tânărului Casian Maier, acolo unde lumina face pact de armonie cu explozia de culoare, iar sensibilitatea tuşelor se împacă de minune cu forţa nuanţelor aşezate una lângă alta.

Casian Maier propune un subtil joc de lumini şi umbre, înşirat într-o poveste, compusă din 27 de tablouri, în care se regăsesc peisaje, motive florale sau studii de natură moartă şi care în mod cert va reuşi să-i impresioneze în mod plăcut pe cei care vor avea plăcerea să-i vadă lucrările. “Sunt emoţionat, este prima mea expoziţie personală. Mi-am pus sufletul alături de culoare în fiecare lucrare şi sunt curios care va fi percepţia privitorilor. Vreau să le mulţumesc părinţilor mei care m-au susţinut de fiecare dată şi care au făcut posibil acest vis al meu”, ne-a spus Casian Maier.

Alături de Casian se va afla şi artistul plastic Adrian Matei, cel care crede despre lucrările tânărului că vor fi o surpriză plăcută pentru privitori. “Casian e un tânăr cu un potenţial cromatic deosebit şi un bun control al armoniei şi echilibrului, mai ales că tehnica picturii în ulei nu este una facilă. Casian are certe calităţi, iar acestea lasă să se întrevadă că ar putea să urmeze o carieră în aria artelor vizuale”, a spus Adrian Matei.

Expoziţia tânărului artist Casian Maier este găzduită de Galeria Casei Schuller în perioada 27 ianuarie-5 februarie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.