Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Veldensteiner Stammtisch

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Veldensteiner Stammtisch Share Veldensteiner Stammtisch


Cred că nu mă voi sătura niciodată de restaurante cu specific clar, bine definit și mai ales diferit de cel românesc. Nu mă înțelegeți greșit, nu e ca și cum îmi place bucătăria românească, dar la fel de tare mă încântă ideea de a descoperi localuri noi, arome interesante și preparate pe care nu le cunosc. Iar din acest punct de vedere, noul local, Veldensteiner Stammtisch, situat în centrul Clujului este una dintre cele mai bune recomandări pe care o pot face oricărui clujean.

Prin intermediul mobilierului, a micilor piese decorative și a structurii localului, dar mai ales datorită preparatelor cu specific bavarez, nu este necesar să faci o excursie de 5 zile în Germania. E suficient să petreci două – trei ore în restaurantul de pe strada G. Clemenceau și te vei simți întocmai ca într-un veritabil restaurant nemțesc.

Buntățile bavareze, mereu proaspete și savuroase, pe care le puteți gusta la Veldensteiner Stammtisch sunt unice în Cluj, astfel încât merită să încercați o supă clară cu găluște de ficat Passau, supă cremă de hrean de Baiersdorf sau o supă din Zillertal (vită cu tăieței, găluște mici din gris), cârnați din Franconia prăjiți la grătar, cu garnitură de varză sau salată de cartofi și hrean din Franconia, șnițel cu găluște bavareze din pâine și sos de ciuperci sau chiftele de carne cu cartofi prăjiți în sos de bere brună, serviți alături de varză bavareză.

Nu putem să încheiem această recomandare fără a aminti de berea nefiltrată absolut delicioasă, disponibilă în peste 10 sortimente: Veldesteiner Weisse, Veldesteiner Pils, Branerei Simon Weisse brună, Veldensteiner Zwicki (unică în România) etc.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.