Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Restaurantul Shanghai – un pas mai aproape de China

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Restaurantul Shanghai – un pas mai aproape de China Share Restaurantul Shanghai – un pas mai aproape de China


Pentru că s-a terminat vacanța de iarnă și probabil și rezerva fiecăruia de sarmale și cozonaci, m-am gândit să fac o vizită unui restaurant foarte cunoscut clujenilor amatori de mâncare exotică.

La Restaurantul Shanghai, situat pe Calea Turzii la numărul 42 vă așteaptă cele mai inedite arome, specifice bucătăriei chinezești. Încă din 1998, anul în care restaurantul Shanghai și-a deschis pentru prima dată porțile, locația elegantă și rafinată, amenajată în stilul simplu, aproape minimalist al restaurantlor tradiționale chinezești, s-a impus cu ușurință pe piața restaurantelor clujene, pe de-o parte datorită servirii ireproșabile, dar mai ales prin calitatea și savoarea perparatelor cu specific chinezesc. Astfel, dacă sunteți curioși ce gust are puiul preparat în stil Shanghai, specialitatea bucătăriei chinezești, la restaurantul Shanghai veți descoperi aroma dulce picantă a sosului de chilli dulce împreună cu care se servesc bucățelele aromate de pui Shanghai.

Desigur, opțiunile sunt foarte numeroase, din cele peste 200 de preparate puteți alege aproape orice combinație de gusturi (dulce picant, iute acrișor), restaurantul servind atât preparate din carne de pui (piep de pui în sos de piper negru sau în sos Char Siu, piept de pui cu bambus şi ciuperci “urechi de lemn”, pulpă de pui cu cinci arome), porc (pulpă de porc coaptă în sos marinat şi ananas, fideluţă de porc şi pui cu sos Hau Iu), vită (pulpă de vită cu bambus şi ciuperci chinezeşti) sau pește (rechin în sos dulce acrişor, peşte copt cu susan).

Nu lipsesc nici supele chinezești foarte aromate, deserturile cu adevărat speciale sau preparatele pe bază de fructe de mare. Pulpa de pui Sichuan este una dintre cele mai bune alegeri (în egală măsură cuminte și impresionantă sub aspectul gustului), mai ales dacă nu ați mai gustat din preparate ale bucătăriei chinezești. Bucățelele de pui se servesc într-un sos picant cu legume (morcovi, ardei, ceapă), fiind puternic aromate cu piperul picant Sichuan. Garnitura, respectiv orezul fiert, se servește cald, alături de puiul Sichuan. Nu-mi rămâne decât să vă urez poftă bună și să vă recomand un desert pe măsură: banane coapte cu susan.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.