Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cum s-o dai în mintea copiilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum s-o dai în mintea copiilor Share Cum s-o dai în mintea copiilor


Dacă ar fi să îmi imaginez viața personajelor din ultimul film al lui Polanski, cel puțin trei dintre ele și-au jurat în copilărie că nu se vor amesteca niciodată în certurile copiilor (asta ar trebui să fie o regulă pentru toți părinții normali la cap). Voi lăsa puțin personajele într-un con de umbră, pentru a vă povesti despe “Carnage”. Filmul, bazat pe piesa de teatru a Yasminei
Reza, “God of Carnage”, (denumită inițial “Lay Waste To England For Me”) este regizat de celebrul și în egală măsură controversatul Roman Polanski.

Piesa de teatru a fost pusă în scenă pentru prima dată la Zurich în decembrie 2006, iar în 2008 la Paris. Tradusă ulterior în limba engleză, “God of Carnage” a fost jucată la Londra în același an, în interpretarea lui Ralph Fiennes, Tamsin Greig, Janet
McTeer și Ken Stott. În anul următor piesa ajunge și pe Broadway, iar până în 2011 este jucată pe scena teatrelor bucureștene, irlandeze sau chineze, devenind astfel un succes mondial.

Poate vă întrebați de ce a devenit un “mustsee” într-un timp atât de scurt. Ei bine, subiectul este unui delicios, astfel încât nu
mă surprinde deloc faptul că după 5 ani de succese teatrale a venit rândul cinematografiei de a exploata un subiect zemos.
Iar faptul că de proiect s-a ocupat Roman Polanski, nu face decât să sublinieze valoarea operei.

Acțiunea se petrece în proporție de 90% într-un apartament, unde, două familii își dau întâlnire pentru a rezolva cât se poate de amiabil un conflict minor dintre cei doi băieți ai lor în vârstă de 11 ani. Însă, socoteala de acasă (adică impunerea unui comportament matur și încercarea de a soluționa un coflict care până la urmă nu îi privește) nu prea se potrivește cu cea din târg. Rolurile celor patru părinți sunt jucate magistral de Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz și John C. Reilly, trasformând filmul într-o operă de artă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.