Ȋncepând din luna ianuarie 2012 va avea loc în Bucureşti prima ediţie a Atelierului de film şi psihodramă Work in Progress. Iniţiatorul şi organizatorul acestui atelier este Asociaţia Graphis 122. Acest program aduce în prim plan beneficiile activităţilor artistice în dezvoltarea tinerilor, ilustrând rolul filmului ca mijloc de cunoaştere, autocunoaştere şi explorare a relaţiilor interumane, prin transpunerea în forme artistice a experienţelor de viaţă şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă.
Atelierul se adresează tuturor tinerilor interesaţi de mecanismele realizării unui film cât şi persoanelor interesate de tehnici de dezvoltare personală.
Vor fi combinate activități interactive, de grup, cu activități de reprezentare scenică, vizionare și realizare de materiale filmate. Participanţii vor avea ocazia să creeze, să regizeze și să filmeze scenarii făcute de ei, cu ajutorul grupului și al specialiștilor precum şi să surprindă, cu ajutorul camerei de filmat momente adevărate – amuzante, triste sau surprinzătoare, trăite în grup; vor exersa noi roluri și vor cunoaște persoane noi.
Atelierul este structurat în 10 şedinţe săptămânale afterwork. Ȋn prima parte a fiecărei şedinţe vor fi prezentate noţiunile care stau la baza realizării unui film, apoi aceste noţiuni vor fi îmbinate cu tehnici de psihodramă. Pe parcursul atelierului se vor organiza vizionări ale materialeleor filmate de cursanţi, urmate de discuţii şi dezbateri.
Work in progress integrează practic lucrul în echipă oferind tinerilor oportunitatea de a vorbi despre propriile experiențe, de a imagina scenarii, de a regiza scene sugestive pentru ei, de a fi la rândul lor actori în propriile scenarii sau în scenariile altora, de a filma chiar ei ceea ce au imaginat. Cu alte cuvinte, își vor accesa potenţialul creativ pentru a găsi soluții posibile la problemele vieţii.
Pe tot parcursul workshop-ului tinerii vor fi îndrumaţi să folosească ei înşişi aparatura de filmare, în funcţie de necesităţile fiecărei scene în parte. Numarul de locuri este limitat la 10 persoane per grup.
Informaţii despre înscrieri şi despre plata taxei de participare se găsesc pe site-ul www.graphis122.org, şi la adresa de e-mail *contact@graphis122.org* sau prin telefon la numerele 0723.973.057 sau 0723.756.260.