Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Smârdan, un loc încărcat de istorie românească

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Smârdan, un loc încărcat de istorie românească Share Smârdan, un loc încărcat de istorie românească


De ce Smârdan este unul dintre cele mai tari localuri de până acum? Fiindcă e 100% românesc; putem spune chiar că mai tot ce înseamnă România încape în berăria aceasta: e singurul pub în care am văzut vreodată o cruce, pusă pe perete, la loc de cinste.

Apoi, supriza şi mai mare a venit când în meniu am văzut, pentru prima oară pe toate la un loc, şorici, caltaboş, tobă şi, ţine-te bine, jumări tradiţionale. Dap, chiar şi acum, primăvara. În plus, am găsit şi ciorbă de porc cu zeamă de varză şi o ţuică fiartă, ca la tot românul acasă.

Pe pereţi sunt atârnate fotografii din Bucureştiul interbelic, iar muzica e 100% românească, de acum vreo 40 de ani: Corina Chiriac, Angela Similea, Anda Călugăreanu. Dacă mai adăugăm că pe cartea de vizită e printată o Românie completă, cu Basarabia cu tot, înţelegi de ce spunem că localul e românesc până în dinţi. Cu toate astea, nu pică în kitsch, ba dimpotrivă: zâmbetul lăţit pe faţă nu te va părăsi nici măcar la ieşirea din acest local micuţ şi tare primitor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.