Ei, dar ea, saramura de pui, există! Şi seamănă chiar bine cu saramura de peşte, ceea ce înseamnă că e foarte bună. Legumele călite-s tot aromate, zeama e tot picantă de la bogăţia de ardei iute şi usturoi în care s-a scăldat pulpa de pui dezosată şi bine friptă la grătar. Stingi iuţeala cu doi bulgări de mămăliguţă prietenoasă şi te bucuri că eşti român.
Musai să gustaţi şi voi minunea! Eu am descoperit-o la restaurantul Vatra, frumos decorat şi des vizitat de expaţi şi vedete. Preţurile nu-s exagerate, saramura costă direct 31 de lei, cu tot cu mămăliguţă. Tot acolo mai găsiţi o ciorbă bună de fasole cu afumătură şi nişte frigărui chiar foarte gustoase. Oamenii sunt primitori, amabili şi se mişcă mai rapid decât te-ai aştepta de la un restaurant cu ştergare pe pereţi.