Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Saramură de pui la Vatra

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Saramură de pui la Vatra Share Saramură de pui la Vatra


Foaie verde de gutui, ce bună-i saramura de pui! Nu, n-am pus puiul la final de vers doar de dragul rimei. Până acum o săptămână, nici măcar nu ştiam că există saramură de altceva decât de peşte. Şi eram mulţumită cu asta, pentru că saramura de peşte e foarte bună: carne moale cu gust de mare, legume colorate, zeamă picantă, un context numai bun pentru o mămăligă blondă şi molcuţă şi-un pahar de vin alb rece.

Ei, dar ea, saramura de pui, există! Şi seamănă chiar bine cu saramura de peşte, ceea ce înseamnă că e foarte bună. Legumele călite-s tot aromate, zeama e tot picantă de la bogăţia de ardei iute şi usturoi în care s-a scăldat pulpa de pui dezosată şi bine friptă la grătar. Stingi iuţeala cu doi bulgări de mămăliguţă prietenoasă şi te bucuri că eşti român.

Musai să gustaţi şi voi minunea! Eu am descoperit-o la restaurantul Vatra, frumos decorat şi des vizitat de expaţi şi vedete. Preţurile nu-s exagerate, saramura costă direct 31 de lei, cu tot cu mămăliguţă. Tot acolo mai găsiţi o ciorbă bună de fasole cu afumătură şi nişte frigărui chiar foarte gustoase. Oamenii sunt primitori, amabili şi se mişcă mai rapid decât te-ai aştepta de la un restaurant cu ştergare pe pereţi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.