Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/01/2012
Arhiva Zile si Nopti

Bun ca acasă-n Italia: Risotto cu fructe de mare la Trattoria Il Calcio

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bun ca acasă-n Italia: Risotto cu fructe de mare la Trattoria Il Calcio Share Bun ca acasă-n Italia: Risotto cu fructe de mare la Trattoria Il Calcio


Ce nu-mi place la Trattoria il Calcio este obiceiul numit coperto. Adică intri, eşti întâmpinat politicos de o domniţă care te scapă de haină şi fular, te aşezi, comanzi şi fix înainte să îţi vină băutura, pe masă îţi aterizează o farfurie bine compartimentă, cu şapte măsline, 3 feliuţe de salam şi 3 feliuţe de caşcaval, plus un coş cu patru sferturi de focaccia cu parmezan şi cu roşii.

Sigur nu e ceva ce-ai comandat, aşadar trebuie să fie ceva din parte casei, dacă ţi-a poposit pe masă aşa, fără să-ţi ceară nimeni opinia. Aşa că ronţăi tot. Bei, vine mâncarea, bun, ronţăi tot. Apoi ceri nota de plată. Care vine cu nişte zeci de lei peste calculele tale. Pentru că trataţia iniţială costă 7 lei de persoană.

Ce dacă n-ai fost consultat când ţi s-a aşternut sub nas? E trecută în meniu. Şi oricum, aşa e moda pe-afară. Sau cel puţin aşa-ţi vor explica politicos ospătarii. E drept că eu am plătit Coperto fără să fiu întrebată dacă-l doresc exclusiv la Trattoria il Calcio în Bucureşti. Nicăieri în Italia, Spania, Franţa, Olanda, SUA, Grecia, Austria sau Ungaria nu mi s-a pus pe nota de plată ceva ce n-am cerut să mi se aducă. Altfel, risotto cu fructe de mare este delicios, vi-l recomand.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.