Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Regal culinar într-o noapte specială

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Regal culinar într-o noapte specială Share Regal culinar într-o noapte specială


La sfârşit de an, am revenit pe strada Pensionatului numărul 4 (vis a vis de Camera de Comerţ Brăila), acolo unde de peste zece ani îşi primeşte oaspeţii restaurantul Antic. Şi de această dată, amfitrionii Cristina şi Marinel Vizireanu ne-au primit cu căldură în ambianţa de secol XIX, oferindu-ne servicii de secol XXI. Demersul nostru jurnalistic a fost acela de a afla care este oferta culinară pentru petrecerea de revlion la restaurantul Antic, cunoscută fiind pasiunea doamnei Vizireanu pentru preparate originale şi proaspete.

Aşteptările nu ne-au fost înşelate nici de această dată, aşa cum credem că şi cei care vor petrece cumpăna dintre ani la Antic vor fi răsplătiţi pentru alegerea lor. Fără îndoială, piesa de rezistenţă a nopţii o va constitui felul de bază constând în friptură de porc în sos de portocale. Din dorinţa de a păstra surpriza totală, nu vom scrie nimic despre acest preparat. În schimb, pentru că Dunărea este aproape de sediul restaurantului Antic, vă vom spune că platoul de peşte va cuprinde fileu de şalău.

Reţeta doamnei Cristina implică originalitate, în consecinţă fileul este îmbrăcat într-o manta de ardei copţi, servit cu un sos uşor iute. Garnitura este şi ea unică prin formă şi compoziţie: un “sandwich” de dovlecei şi spanac gratinat cu mozzarella. Un adevărat regal culinar într-o noapte specială.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.