Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Veldensteiner Stammtisch

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Veldensteiner Stammtisch Share Veldensteiner Stammtisch


Întotdeauna mi-au plăcut străduțele înguste care ascund cafenele și restaurante diferite de cele pe care le vezi pe bulevard. Zona Casei Matei este cu siguranță una dintre cele mai frumoase din Cluj, astfel încât orice bar, cafenea sau restaurant s-ar deschide aici, câștigă un punct în plus față de altele, prin amplasare.

Nu știu dacă patronii de la Veldensteiner s-au gândit la asta atunci când au hotărât să deschidă un restaurant cu spefic nemțesc, mai exact bavarez, într-o clădire veche de 500 de ani (interesant este că în acestă clădire, în ultimii 200 de ai a existat mereu un restaurant), dar în orice caz, nu puteau face o alegere mai bună. Veldensteiner face parte din categoria localurilor care impresionează prin simplitate. Amenajat în adevăratul stil nemțesc, în momentul în care pășești în prima sală, realizezi cât de funcționale și în acelaș timp estetice pot fi băncuțele de lemn.

Oriunde te uiți, există un mic detaliu care face “totul”: perdeluțele de la geamuri, micile pernele de pe bănci, ceramica bavareză, bradul de Crăciun, mirosul de lemn și curat. Restaurantul vă îmbie cu bunătăți bavareze, majoritatea ingredientelor fiind importate din Germania, tocmai pentru a reda gustul cât mai autentic al mâncărurilor nemțești. De la micul dejun à la München (Weisswurst – cârnați albi din Bavaria, muștar, covrigi bavarezi și o bere Weissbier blondă), supele unice în Cluj (supă clară cu găluște de ficat Passau, supă cremă de hrean de Baiersdorf), până la ciolanul de porc cu crustă crocantă de bere blondă, oricare din preparatele din meniu te duce cu gândul imediat la savoarea bucătăriei nemțești.

Copleșită de atâtea opțiuni, am gustat specialitatea bucătarului, și trebuie să vă sun că nu am servit de multă vreme ceva atât de bun. Cârnații Weiswurst (albi) prăjiți la grătar, serviți alături de varză bavareză (la alegere cu salată de cartofi) și hrean din Franconia au reprezentat compania ideală pentru o halbă de bere rece. Iar la Vedensteiner chiar aveți de unde alege: Veldesteiner Weisse, Veldesteiner Pils, Branerei Simon Weisse brună, Veldensteiner Zwicki (unică în România) și multe altele.

Dacă doriți să petreceți câteva ore într-o atmosferă plăcută, într-un decor cu specific nemțesc, pentru ca apoi, ieșind pe ușă, să reveniți în Cluj, Veldensteiner este localul ideal pentru a trăi o experiență bavareză, de ce nu, poate chiar un Crăciun Bavarez “Bayerische Weihnacht” (din 26 decembrie, ora 16.00).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.