Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/12/2011
Arhiva Zile si Nopti

Route Irish – războiul e continuu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Route Irish – războiul e continuu Share Route Irish – războiul e continuu


Route Irish e unul dintre filmele care încearcă să pună în evidenţă dramele ce vin odată cu războiul, cele care nu se întâmplă pe front, dar care afectează oamenii odată întorşi acasă. Fiind produs în totalitate în Marea Britanie, pelicula nu lasă loc de detalii comerciale hollywoodiene şi spune lucrurilor pe nume.

Frankie (John Bishop) este ucis pe frontul din Irak în împrejurări neclare, iar Fergus, (Mark Womack), coleg de arme şi prieten din copilărie, refuză să creadă varianta oficialităţilor şi începe o proprie anchetă de gherilă. Presiunea e mai mare pe umerii lui din cauza propriilor remuşcări legate de amintirile de pe front, dar şi din cauza lui Rachel (Andrea Lowe), fosta iubită a lui Frankie care nu ştie cum să-şi continue viaţa în lipsa lui.

Firul poveştii e greu de urmărit, exact ca engleza vorbită de britanici, iar niciun personaj nu reuşeşte să-ţi intre la inimă. Recomand Route Irish doar celor care caută un film consistent şi neşlefuit pentru mainstream, altfel s-ar putea să plictisească, pentru că e nevoie de răbdare pentru a urmări întreagă poveste.

De unde numele filmului? Route Irish este o autostradă din Baghdad care uneşte aeroportul de zona sigură (internaţională) şi este considerat cel mai periculos drum din lume din cauza numeroaselor atacuri din zonă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.